MEB şarkıcı Gülşen'in İmam Hatip Liselilerle ilgili söylemine ilişkin hukuki süreç başlattı

Milli Eğitim Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır' denildi.

MEB şarkıcı Gülşen'in İmam Hatip Liselilerle ilgili söylemine ilişkin hukuki süreç başlattı

Milli Eğitim Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, şarkıcı Gülşen’in sahnede İmam Hatip Liselilere yönelik söylediği sözlerinden dolayı açıklama yapıldı. Açıklamada İmam Hatip Liselerini itham eden şarkıcı Gülşen kınanırken, bu sözlerin kabul edilemeyeceği vurgulandı.
Bakanlık açıklamasında Gülşen’in sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatıldığı bildirilerek şunlar kaydedildi:
“Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle donanımlı nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır.”

Adalet Bakanı Bozdağ’dan, şarkıcı Gülşen’e tepki

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu’nun İmam Hatip mensuplarına yönelik sözlerine tepki gösterdi.
Adalet Bakanı Bozdağ, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu’nun imam hatip mensuplarına yönelik sözlerine, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.
Bakan Bozdağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“İmam Hatip Liselerine ve İmam Hatiplilere karşı iftira, kin, nefret ve ayrımcılık yapan, bunu da ilericilik zanneden, esasında ilkellikten başka hiçbir anlam taşımayan bu çağdışı zihniyeti şiddetle kınıyorum. Sanatçı kisvesi adı altında kin, nefret ve ayrımcılık dili kullanarak halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik etmek, sanata ve sanatçılara da yapılmış saygısızlıktır. Hiç kimsenin halkımız arasında kin, nefret, düşmanlık ve ayrımcılık yapma hakkı ve hürriyeti yoktur.”