13. Kocaeli Kitap Fuarı önemli konuklarıyla başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan Kitap Fuarı önemli konuklarıyla 7 – 15 Ekim arasında gerçekleşecek

13. Kocaeli Kitap Fuarı önemli konuklarıyla başlıyor

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Kocaeli Kitap Fuarı 7 – 15 Ekim arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılacak. Bu tarihler arasında Kitap Fuarı’na 390 yayınevi, 102 TSK standı, 40 sahaf, 450 yazar katılım sağlayacakken 750’den fazla etkinlik düzenlenecek. 2022 yılında 905 bin 946 ziyaretçi katılım sağladı. Bu yıl gerçekleştirilecek olan fuardaki ziyaretçi sayısı 1 milyonu geçmesi bekleniyor.

FUARIN ANA TEMASI “ŞEHİR VE KİTAP”

Fuarın bu yılki ana teması “Şehir ve Kitap” olarak belirlenirken 13.Kocaeli Kitap Fuarı’nda, şehirlerimizin sosyal ve kültürel mekânlar olarak daha yaşanılır kılınması için şehir mimarisi, kimliği, felsefesi, tarihî, estetiği, kültürü ve geleceği üzerine söyleşiler, etkinlikler gerçekleştirilecek.

TOPLAM 13 BİN METREKARELİK ALAN

Toplam 13 bin metrekareden oluşan fuar alanında Kocaeli Kongre Merkezi’nin iki yerleşkesiyle birlikte otopark alanında tek parça 8 bin metrekare çadır alanı kurulacak. Ayrıca 1 bin 500 metrekare de STK’lar için alan oluşturulacak.

13. KOCAELİ KİTAP FUARI’NIN PROGRAMI

13. Kocaeli Kitap Fuarı 7-15 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Kitap Fuarı’ndaki Doğan Akdoğan’ın ve Rüştü Onur Atilla’nın sunduğu Abur Cubur Show Konuk Oyuncu Berkay Tulumbacı ile sahne alacak. Ayrıca fuarda Yılmaz Vural, İlber Ortaylı ve Ahmet Ümit’te söyleşiye katılacak. Diğer programlar şu şekilde: