14. Kocaeli Kitap Fuarı 5 Ekim Cumartesi günü kapılarını açıyor

14. Kocaeli Kitap Fuarı Lansmanı'nsa konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, 'Kitap dostlarının her yıl sabırsızlıkla beklediği Kocaeli Kitap Fuarı'nda bu yıl 980 panel, söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirilecek' dedi.

14. Kocaeli Kitap Fuarı 5 Ekim Cumartesi günü kapılarını açıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 14. Kocaeli Kitap Fuarı için hazırlıklar tamamladı. 05-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 980 söyleşi ve 530 yayınevinin bulunduğu Kitap Fuarı'nın lansmanı ise bugün Maide Cafe'de gerçekleştirdi. Lansmanda fuar tanıtımını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı yaptı. 

800 YAZAR, 530 YAYINEVİ

Fuar hakkında bilgi veren Baraçlı, "Bu yıl 14’üncüsünü düzenleyeceğimiz fuarımız, sadece yayınevlerinin kitaplarını sergilediği bir etkinlik olmaktan çok, fikirlerin ve gündemin tartışıldığı bir platform haline geldi. 14. Kocaeli Kitap Fuarı bu yıl 05-13 Ekim tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Bu tarihler içinde her gün 10.30 ile 21.00 arasında kitap severleri ağırlamanın mutluluğunu yaşayacağız. 9 gün sürecek fuarda her yıl olduğu gibi edebiyat, tarih, fikir, medya, siyaset ve sanat dünyasının önemli yazarları okurlarıyla buluşacak. Kitap dostlarının her yıl sabırsızlıkla beklediği Kocaeli Kitap Fuarı’nda bu yıl 980 panel, söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirilecek. 530 yayın evi, sahaf ve STK katılacak. Türkiye’nin en önemli edebiyatçıları geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kocaelili okurlarıyla buluşacak. Bu kapsamda 800 yazar Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk olacak.

GÜLEN GÖZLER 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversitelerimizle yakın iş birliği içerisinde çalışarak gençlerimizin fuarımıza katılımını artırmayı hedefliyoruz. 2 Ekim Çarşamba günü, Kocaeli Üniversitesi’nde "Gülen Gözler" sinema gösterimi gerçekleştirilecek. 

MUHTEŞEM TİYATRO 
4 Ekim Cuma günü ise sabah 07:30’da “Ağaçlar Kitap Açıyor” etkinliği ile kitap sevgisini şehrin merkezine taşıyarak Kitap Fuarı’nın geleneksel etkinliğini başlatacağız. Etkinlik aynı gün 14.00’te Kocaeli Üniversitemizde gerçekleştirilecek. Açılışta muhteşem bir tiyatro gösterisi bizleri bekleyecek. Yüzyıllardır her millete kucak açan Anadolu’da yakılan ağıtların yanı sıra şiir ve hikâyelerin eşliğinde tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.