Alikahya Tramvayı'nın demirleri döşenmeye başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaelispor'un maçlarını oynadığı Alikahya Stadyumu'na ulaşımı kolaylaştırmak için raylı ulaşım projelerine hız kesmeden devam ederken raylar için demirler döşenmeye başlandı

Alikahya Tramvayı'nın demirleri döşenmeye başladı

Alikahya Stadyum Tramvay Hattı projesi kapsamında, Sultan Murat Caddesi üzerinde yağmursuyu U kanal betonarme imalatı devam ediyor. 900 ton hat rayları fabrika ortamında üretilerek şantiyeye nakledildi. Tramvay hattını besleyecek olan 2 adet trafo binasının inşaatı sürüyor.

KÖPRÜNÜN BULUNDUĞU CADDEDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Akarca Deresi üzerindeki mevcut köprü yıkımı başladı ve yeni yapılacak köprüler için toplamda 650 metre uzunluğunda 24 adet fore kazık imalatı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında muhtelif çaplarda yağmursuyu, içme suyu, atık su, elektrik ve Telekom hatlarının yapımı devam ediyor.

DEMİRLERİ DÖŞENMEYE BAŞLADI

Binnur ve Akyazı sokaklarından başlanarak tramvay hattı ile eşzamanlı olarak karayolu kazılarına başlandı ve Akyazı Sokakta tramvay hattı için kademe beton dökümü gerçekleştirildi. Sultan Murat Caddesi üzerindeki çalışmalar hızla sürerken, raylar için demirler döşenmeye başlandı.