Bakan Işıkhan: Kocaeli'nin yanında olmaya devam edeceğiz

AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'Kocaeli, bizler için hep ayrı bir yerde olmuştur. İstihdam noktasında çok iyi bir noktada. İstihdam ve teşvik konusunda Kocaeli'nin hep yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz' dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kocaeli'ye geldi. İlk olarak Kocaeli Valiliği'ne ziyarette bulunan Bakan Işıkhan, buradan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'na geçen Işıkhan'ı partide; AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Veysel Tipioğlu, Sami Çakır ile Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, belediye başkanları, partinin ilçe başkanları, parti yöneticileri ve partililer karşıladı.

TALUS, “EN BÜYÜK DESTEĞİ KOCAELİ'DEN VERDİK”

Programda ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, “Kocaeli teşkilatları olarak 28 Mayıs akşamı ile birlikte sahaya indik. Seçimlerde tüm ilçelerde birinci çıktık. Kocaeli'de Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği verdik. Seçim gecesinden itibaren hedefimizi belirledik ve yerel seçimlere odaklandık. Bugün de Şehir Buluşmaları kapsamında sizlerle olmaktan gurur duyuyoruz. Sizleri burada görmekten onur duyuyoruz” dedi.

TEŞKİLATA TEŞEKKÜR

Ardından konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kocaeli'nin ekonomi ve sanayi açısından önemine değinerek başladığı konuşmasında önümüzdeki yerel seçimlere de değindi. Bakan Işıkhan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şehir Buluşmaları'nın ilkini Kocaeli'de gerçekleştiriyoruz. Yerel seçimlere kadar buluşmalarımızı daha da artıracağız. Bizlere misafirperverliklerinden dolayı Kocaeli Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Seçim sürecini geride bıraktık. Cumhurbaşkanımız tekrar zafer elde etti. Cumhurbaşkanımız dünyanın konuştuğu bir lider oldu. Teşkilatlarımızın bu konuda çok büyük desteği oldu. Gösterdiğiniz her çaba için her birinize teşekkür ediyorum Kocaeli çok ayrı bir yere sahip. Sanayisiyle, ekonomisiyle, ihracatıyla. Burada olmaktan çok mutluyum. Sosyal politikalar, ekonomik politikalarımızla Kocaeli'yi hep önde planda tuttuk.

‘KOCAELİ BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ'

Kocaeli, bizler için hep ayrı bir yerde olmuştur. İstihdam noktasında çok iyi bir noktada. Fabrikalarımız çok iyi bir şekilde çalışıyor. Dünyanın en büyük limanlarından bir tanesi burada. Tüm sektörlerde Kocaeli'nin çok önemli bir rol üstlendiğini biliyoruz. Yerel yönetimlerimiz açısında 5 ayımız kaldı. Ve sizlerin gayretiyle bu süreci de zaferle taçlandıracağız. Tüm ilçe belediyelerinin hepsini alacağız. Hep birlikte çalışarak bu başarıya ulaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefi için son bir gayrete daha ihtiyacımız var. Yerel yönetimlerde Kocaeli çok büyük bir başarı elde etti. Sosyal belediyecilik anlamında çok büyük yatırımlar olduğunu öğrendim. İstihdam konusu bakanlığımız sorumluluğunda olduğu için Kocaeli'nin rolünü artırarak devam edeceğiz.

‘BİZDEN BEKLENEN İSTİHDAM VE ÜRETİM'

Bizden beklenen istihdam. İstihdama ve üretime girdiğimiz anda da dünya ekonomisinde çok önemli bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum. En önemli hedefimiz; yatırım, istihdam ve ekonomik büyüme. İstihdam ve teşvik konusunda Kocaeli'nin hep yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Dokunmadığımız dezavantajlı grup kalmadı. Sosyal devlet yapımız var. Ama ekonomimizi güçlü hale getirmediğimiz takdirde bu anlayışı da ilerletemeyiz. Gençlerin getireceği her proje bizler için çok önemli. Sizin talepleriniz bizim için çok önemli. Bu dava hepimiz davası. Amacımız çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak. Sürdürülebilir bir yaşamı çocuklarımıza bırakmak zorundayız. Tüm şehirlerde AK Parti belediyeciliğinin ne kadar güzel olduğunu göstereceğiz.”

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme