Belediyeden İSU'ya para cezası

İzmit Belediye Encümeninde Sanayi Mahallesindeki çalışmasıyla belediyenin parke çalışmasına zarar veren İSU'ya 8 bin 253 TL para cezası kesildi

İzmit Belediyesi Encümen toplantısı Cem Güler başkanlığında gerçekleştirildi. İzmit'te mülkiyeti belediyeye ait olan 4 adet yer kiralanırken kiralamalardan toplamda 3 milyon 990 bin 600 TL gelir elde edildi.

İSU'YA 8 BİN 253 TL CEZA KESİLDİ

İhalelerin ardından encümen üyeleri, 6 gündem maddesini de karara bağladı. Fen İşleri Müdürlüğünce yapılan denetimlerde İzmit Belediyesinin Sanayi Mahallesi Şehit Hasan Sokak'ta yaptığı parke çalışmasının İSU'nun şebeke arıza çalışması sebebiyle çöktüğü belirlendi. Yönetmeliğe göre belediyenin yaptığı bir çalışma, 45 gün içinde başka kurum tarafından yapılan çalışmayla çöker ya da hasar görürse kuruma ceza kesilebiliyor. Dolayısıyla İSU'nun yaptığı kanal şebeke arıza çalışması sonucu yoldaki çökmeden dolayı İSU'ya 8 bin 253 TL para cezası kesildi.

1 GÜN ÖNCEDEN PAZAR AÇIYORLAR

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce Kısalar Mahallesi 121 Ada 1,2 ve 3 nolu parsellerin tevhit işlemi onaylandı. Zabıta Müdürlüğünce Yahya Kaptan Pazarında bir gün önceden pazar açan pazarcı esnafı Ayşe Kuşku ve Mustafa Budak'a ikinci kez aynı suçu işlediği için bin 498'er TL ceza kesildi. Pazarcı esnafı Uğur Çelik'e ise ilk kez erken saatte pazar açtığı için 749 TL para cezası kesildi.

KOKOREÇÇİ 40 BİN TL'YE KİRALANDI

Alikahya Fatih Mahallesi Sultan Murat Caddesi no 43 tapuda Durhasan Mahallesi 203 ada 1 parselde bulunan 25 metrekare kapalı alan 27 metrekare açık sundurması bulunan büfe çay bahçesi (kokoreççi) 40 bin TL muhammen bedel ile ihaleye çıktı. Kira bedeli 3 yıllığı peşin olarak verilecek. İhaleye tek katılımcı olarak katılan Cem Karacan iş yerini 40 bin TL'ye kiraladı.

SNOPPY PİZZA 63 BİN TL'YE KİRALANDI

Yahya Kaptan Mahallesi Seymen Caddesi Terminal karşısı no 24 adresindeki 152.12 metrekare kapalı, 327.53 metrekare açık alandaki (Snoppy Pizza) iş yeri aylık 50 bin TL muhammen bedel ile kiraya çıktı. Kira bedeli 3 yıllık peşin ödenecek. Açık artırma usulü ile sonuçlanamayan ihalede kapalı zarf usulü ile teklifler verildi. Malum Sığırcı 63 bin TL teklif verirken Fecri Karahan 62 bin TL teklif sundu. İhaleyi 63 bin TL teklif veren Mazlum Sığırcı kazandı.

OTOPARK 2 BİN TL'YE KİRALANDI

Öte yandan Hacı Hızır Mahallesi Velibaba Sokak'ta bulunan 6 metrekarelik ATM yeri, muhammen bedeli 6 bin TL'ye kiraya çıktı. ATM yeri için Garanti Bankası adına Abdurrahman Can ihaleye katıldı. ATM yeri 6 bin 100 TL'ye kiralandı. Kabaoğlu Mahallesi Cevizağacı Sokak'ta bulunan 100 metrekarelik açık otopark aylık 2 bin TL muhammen bedel ile kiraya çıktı. İhaleye Kavan İnşaat Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti. adına Bülent Kavan katıldı. Otopark, 2 bin TL'ye 3 yılığına kiralandı.

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme