Belediyelere ek bütçe verilecek

Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda, belediyelere ek bütçe talebi oy çokluğuyla kabul edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısının ikinci oturumu bugün Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 21 gündem maddesi görüşüldü. Meclisin ana gündem maddesi olan belediyelere ek bütçe talebini içeren madde oy çokluğu ile kabul edildi. Başiskele, Kandıra ve Kartepe Belediyesi Başkanlığı'na ek ödenek oluşturulması ile ilgili rapora muhalefet itiraz etti. Başiskele Belediyesi'ne 250 milyon, Kartepe Belediyesi'ne 281 milyon, Kandıra Belediyesi'ne ise 62 milyon liralık ek bütçe talebi oy çokluğu ile meclisten geçti.

“DEPREM HAZIRLIĞINI TEST EDECEĞİZ”

Meclis toplantısında, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın Kocaeli İli Geneli Sanat Yapı Envanter ve Gözle Muayene Çalışmaları Danışmanlık Hizmet Alım işinin ihale edilerek hizmet alımı yöntemiyle sürdürülmesinin Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verilmesini içeren madde görüşüldü. Madde ile ilgili konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kocaeli genelindeki sanat yapılarının yani yol, köprü, alt geçit gibi ulaşım yapılarının kontrolünü yapacak ve depreme hazırlığını test edecek bir hizmet alımı yapacağız. Bir sonraki yıla sarkacağı için meclise gelmesi gerekiyor bu yüzden komisyona sevkini talep ediyorum” dedi. Madde, komisyona havale edildi.

TOPLU TAŞIMA İÇİN DESTEK

Mecliste, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu'nun destek ödemesi bedellerinin revize edilmesi ve Kocaeli sınırlarında toplu taşıma hizmeti verilen hatlarda, toplu taşıma hizmeti yürüten gerçek ve tüzel kişilere toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz ve indirimli yararlananlara ilişkin gelir desteği ödemesi yapılması görüşüldü. Madde oy birliği ile meclisten geçti.

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme