Büyükakın: İnsanoğlu rotasını kaybediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılım sağlayacağı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin 21'inci Kurultayı'nda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 'Önderin düzenlemiş olduğu toplantılarda bu neslin yaşadığı sıkıntılardan sonrasında yaşanmaması için yapılması gerekenlerden ve daha iyisi için neler yapmamız gerektiğinden bahsedeceğiz' dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin Genel Merkez Kurultayı'nın yanı sıra 12'inci Açılış Bayramı yapılacak. Erdoğan saat 14.00'te Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenecek ÖNDER Kurultayı'na ardından ise bir dizi açılış programlarına katılım sağlayacak. Kocaeli Kongre Merkezinde sabah 10:00 sularında başlayan kurultaya, Türkiye genelinden il ve ilçe dernekleri, akademisyenler, eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplam 2 bin 500 kişi yer aldı.

YOĞUN KATILIM

KİHMED'in ev sahipliğinde ki programa: Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, eski başbakan yardımcısı Fikri Işık, MHP İl Başkanı Osman Nuri Demirbaş, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, KİHMED Başkanı Mehmet Erenoğlu, Prof.Dr. Hayrettin Karaman, Belediye Başkanları, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, davetliler misafirler katıldı.

ERENOĞLU: TUĞLALAR GİBİ BİRBİRİMİZE TUTUNMAYI ÖĞRENDİK

Programda ilk olarak konuşmasını gerçekleştiren KİHMED Başkanı Mehmet Erenoğlu, “Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği'nin 37 yıllık kısa tarihi özetle sadece bana değil, tüm mensuplarımıza ahde vefayı, sadakati, ihlasla yola koyulanların yüküne yine aynı ihlasla omuz vermeyi, koşullar ne olursa olsun kenetlenmiş tuğlalar gibi birbirimize tutunmanın önem ve ehemmiyetini öğretmiştir. Bu yüzdendir ki bütün mesuliyet bilincimizin özünde; meşalesini tenkide değil, tebliğe yakanların derdiyle dertlenmek, gayret edenlerin dirayetine destek vermek vardır. Kurultayımızın camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

CEYLAN: İMAM HATİP OKULLARIMIZ GENÇLERİMİZİ DÜNYAYA HAZIRLIYOR

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan,“ Geçmişten aldığımız güçle geleceğimizi inşaa etmek için bir aradayız. Birliktelik camiamız için anlam taşıyor. İmam Hatip okullarımız, gençlerimizi dünyaya hazırlıyor. Her geçen gün geliştirdiğiniz bilgi ve donanımınızla yeni bir dünya karacaksınız. Sizler bu ümmetin umudu olacaksınız. Bugün bu salonu dolduran kardeşlerim, buradan aldığımız heyecanla şimdi Anadolu'nun dört bir yanına geri döneceğiz. Derdiyle dertlenmediğimiz hiç bir genç kalmayınca kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BÜYÜKAKIN: İNSAOĞLU ROTASINI KAYBEDİYOR

Programda son olarak konuşan Büyükşehir Belediye başkanı Tahir Büyükakın konuşmasında, “Tek başına bilmek marifetten yoksul bilmek, hikmetten yoksul bilmek bir anlam ifade etmiyor. O zaman insanoğlu rotasını kaybediyor. Bir medeniyet inşa ediyorsunuz. Sadece bilme üzerine kurulu bir medeniyet inşa ettiğimizde beraberinde insanlığın hüsranına sebep olacak sorunları da getirmiş oluyorsunuz.

“BU NESLİN YAŞADIĞI SIKINTILARDAN BAHSEDECEĞİZ”

Bugün dünyanın kanayan yerleri dünyanın kaybı olan vicdanı aslında belki de hikmetin ve marifetin tamamen unutulduğu aydınlanmanın bir sonucu. Çünkü önce aklınız hapsoluyor. Önderin düzenlemiş olduğu toplantılarda bu neslin yaşadığı sıkıntılardan sonrasında yaşanmaması için yapılması gerekenlerden ve daha iyisi için neler yapmamız gerektiğinden bahsedeceğiz. Ama maksatla bağımızı kopardığınızda belki de önemli meselelerden birini kaçırmış oluyorsunuz. Masaya yatırdığınız meseleler sadece bir grubun meselelerini sadece imam hatip derslerinin meselesi mi yoksa insanlığın meselesi mi? Maarif sistemi üzerinde düşündüğünüzde bu meseleler aynı zamanda oranın da meseleleri değil mi diye sormak lazım” ifadelerine yer verdi. Başkan Büyükakın'a Önder Genel Başkanı Abdullah Ceylan ile KİHMED Başkanı Mehmet Erenoğlu tarafından tablo hediye edildi.

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme