Coca Cola 26 milyon şişeyi geri toplatıyor

Coca Cola, bir haftada ikinci ürün geri çağırma duyurusunda bulundu.

Coca-Cola, Fanta, Sprite ve MezzoMix markalarına ait 26 milyon şişe içeceği imha etmeyi planlıyor.

Coca Cola geri çağırma kapsamında olan ürünleri satın alan müşterilerin fiş göstermelerine gerek olmadan ürünleri satın aldıkları yerlere geri götürerek para iadesi alabileceğini belirtti.

SAĞLIK SORUNU OLUŞTURMA RİSKİ VAR

Avusturya'da 0.5 litrelik PET şişelerde bulunan içeceklerde sorun olduğu gerekçesiyle 28 milyon ürünü geri istedi. Üretimde yaşanan teknik bir hata nedeniyle az sayıda şişede küçük metal parçalarının bulunabileceği ve bu durumun sağlık açısından tehlike oluşturabileceği açıklandı.

GERİ ÇAĞRILAN ÜRÜNLER AÇIKLANDI

Bu geri çağırma 4 Şubat 2025 ile 12 Nisan 2025 son kullanma tarihine sahip 0.5 litrelik PET şişelerde satılan Coca-Cola, Fanta, Sprite ve MezzoMix markalarını kapsıyor.

Coca-Cola (Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Zero Limon, Coca-Cola Zero Şekersiz Kafeinsiz, Coca-Cola Light), Fanta (Fanta Portakal, Fanta Portakal Zero, Fanta Limon Zero, Fanta Egzotik Zero), Sprite (Sprite, Sprite Zero) ve MezzoMix.
Ambalaj: 0.5 litrelik PET şişeler.
Son kullanma tarihleri: 04.02.2025 ile 12.04.2025 arasındaki tarihler ve ‘WP' kodlaması (şişenin arkasında, etiketin üzerinde yer alıyor).

GEÇTİĞİMİZ HAFTA ABD'DE BİR ÜRÜNÜ GERİ ÇAĞIRMIŞTI

Coca-Cola, geçtiğimiz hafta şeker hastalarının ve düşük şekerli diyet yapanların sağlığını riske atacak bir hatada bulunduğunu belirtmişti.

Ürettiği Minute Maid markalı limonatalarda yaptığı ciddi bir etiketleme hatası nedeniyle büyük çaplı bir geri çağırma süreci başlatmıştı.

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme