Çöp Tesisi İçin Kandıralı Vatandaşlarla Toplantı Yapılacak!

Kocaeli'nin ikinci atık ve bertaraf tesisi için ÇED süreci başlatılmıştı. Uzun zamandır konuşulan Atık Bertaraf Tesisi için halkın katılım toplantısı yapılmasında karar kılındığı ortaya çıktı.

Kocaeli'de hızla artan nüfus ve sanayi tesislerini yoğunluğu sebebiyle, her yıl ortaya çıkan atık miktarı da artıyor. Bu sebeple Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafında uzun zamandır yeni bir atık tesisi kurulması planlanılıyordu. Büyükşehir Belediyesi, yeni bir çöp tesisi kurulması için çalışma başlattı. Yeni atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi Kandıra'da kurulacak. Büyükşehir Belediyesi, yeni kurulacak olan tesis ile ilgili proje hazırladı.

Hazırlanan projeye göre, yeni atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi Kandıra Akçakese Mahallesi'nde bulunan toplam 570 bin 909 metrekare büyüklüğünde arazide kurulacak. Proje bedelinin 916 milyon 64 bin 756 TL olduğu belirtilen atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi ile ilgili ÇED süreci başladı. ÇED sürecinin kapsamında, "Halkın katılım toplantısı düzenlenecek. 12 Ağustos tarihinde yapılacak olan toplantısını yeri ve saati daha sonra açıklanacak.

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme