Hizbullah, Netayahu'nun evini vurdu

İsrail medyası, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun evinin yakınındaki binanın bir insansız hava aracıyla hedef alındığını, olayın yaralanma ve hasarla sonuçlandığını bildirdi.

İsrail medyası, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Hayfa'nın güneyindeki Kayserya'da bulunan evinin yakınındaki bir binada bir insansız hava aracının patladığını bildirdi.

Gelen haberler, insansız hava aracının hedefi tam isabetle vurduğu ve patlamadan sonra kayıplara neden olduğunu bildirdi. İsrail işgal güçleri, işgal altındaki topraklardan geçerken hava savunma sistemlerinin insansız hava aracını engelleyemediğini itiraf etti.

İsrail medyası, işgal altındaki Hayfa'nın eteklerinde sızan bir insansız hava aracının onu arayan askeri helikopterin hemen yanında uçması nedeniyle önleme operasyonunda “büyük bir başarısızlık” yaşandığını bildirdi.

İsrail ordusuna göre, üç insansız hava aracı Lübnan'dan Hayfa'ya doğru yola çıktı ve sadece ikisi tespit edilerek durduruldu. Ancak üçüncüsü Kayserya'da bir binayı tam isabetle vurdu. Görgü tanıkları patlamanın çok büyük olduğunu belirtti.

Yedioth Ahronoth da Lübnan'dan yaklaşık 70 kilometrelik mesafeyi aşarak gelen insansız hava aracının doğrudan Kayserya'daki bir binayı vurduğunu ve şarapnel parçalarının komşu binalara da geldiği bildirdi.

İnsansız hava aracının işgal altındaki hava sahasına girmesinin ardından Tel Aviv'in kuzeyindeki Glilot yerleşiminde bulunan askeri üslerde sirenler çaldı. Ancak ilk kez Tel Aviv'de sirenler iç cephenin mobil uygulamasında aktif hale getirilmeden çaldı. Böylece yerleşimciler herhangi bir tahliye emrinden haberdar edilmedi.

Olayın ardından polisin Kayserya kentindeki sokakları kapattığı ve medyanın, patlamanın gerçekleştiği alana yaklaşmasını engellediği bildirildi.

Ayrıca, merkezdeki GPS sisteminde parazit olduğu belirtildi.

“Son bir saat içinde bir milyondan fazla insan tahkim edilmiş yerlere girdi ve kuzeyden Hasharon'a kadar olan yerleşim yerlerinde sirenler çalıyor” denildi.

İsrail medyası, “Netanyahu'nun bu sabah Kayserya'daki evinde olup olmadığı belli değil” dedi ve Netanyahu'nun ofisinin yorum yapmayı reddettiğini belirtti.

İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracı doğrudan Netanyahu'nun Kayseriya'daki evini vurdu. Netanyahu ve eşi evde değildi." denildi.

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme