Kocaeli Metrosu'nu EZE İnşaat yapacak

Körfez-Derince-İzmit ve Kartepe arasında yapılacak olan 33 kilometrelik metro hattının ilk etabı olan 26 kilometrelik bölümün ihalesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapıldı. İhaleyi 61 milyar TL bedelle Gebze Metrosu ve Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattını yapan EZE İnşaat aldı. İhalenin onaylandığını sosyal medya hesabından duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

61 MİLYAR LİRAYA EZE ALDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin uzun yıllardır gündeminde olan ve Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın iki dönemdir beyannamesinde yer alan Körfez-Derince- İzmit-Kartepe Hafif Raylı Sistem Metro Hattı projesinin, proje ve yapım ihalesi yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü tarafından davet usulü ile yapılan ihaleyi 61 milyar lira ile EZE İnşaat altı. Gebze Metrosu ve Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattından sonra Eze İnşaat, Körfez-Derince-İzmit-Kartepe Metro hattını da yapacak.

HEM PROJEYİ, HEM DE HATTI YAPACAK

Körfez-Derince-İzmit-Kartepe Metro Hattı davet usulü ile yapılan ihalesine kaç firma katıldığı ile ilgili bilgiye ulaşılmazken, Eze İnşaat ile bakanlık arasında önümüzdeki hafta sözleşmenin imzalanması bekleniyor. Sözleşme imzalandıktan sonra Eze İnşaat ilk olarak Tüpraş durağı ile İzmit Doğu durağı arasında 26 kilometrelik 20 duraktan oluşan birinci etabın projesini yapacak ve ardından yapımına başlayacak. Proje ve yapım çalışmalarının 2028 yılında tamamlanması bekleniyor.

BÜYÜKAKIN SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

İhalenin ardından sosyal medyadan açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, şu bilgilere yer verdi:

“Ulaşım Master Planımızda yer alan ve üzerinde hassasiyetle çalıştığımız Körfez -Derince-İzmit-Kartepe Metro Hattı Projemizin ihalesi yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2024 yatırım programına alınan metro hattı, 61 milyar TL yatırım bedeli ile Kocaeli'de tek seferde hayata geçirilecek en büyük yatırım olacak. Yıllık 100 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak metro hattı için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şehrimiz ve kıymetli hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme