KOÜ en çok tercih edilen üniversitelerden oldu

Kocaeli Üniversitesi, vermiş olduğu eğitimin kalitesi, teknoloji ve araştırma olanakları, güçlü akademik kadrosu ve çeşitli sosyal imkânları yanı sıra modern kampüs olanakları ile bu yıl da Türkiye'de en çok tercih edilen üniversitelerden biri oldu.

ÖSYM tarafından açıklanan 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre toplam 1 milyon 21 bin 986 kontenjanın 987 bin 388'ine yerleştirme yapıldı. Devlet üniversitelerinde örgün yükseköğretim programlarına tahsis edilen 598 bin 709 genel kontenjanın 591 bin 257'si doldu.

Kocaeli Üniversitesi'nde de bu yıl lisans ve önlisans programlarında açıklanan 9480 kontenjana 9592 öğrenci yerleşti Kocaeli Üniversitesi'nin doluluk oranı %101,18 oldu. Bununla birlikte okul birincileri ve 34 yaş üstü kadın kontenjanlarının da eklenmesiyle 9999 kontenjan sayısına ulaşan Kocaeli Üniversitesi'nde lisans ve önlisans kontenjanlarına 9927 kişi yerleşti. %99,28 doluluk oranına ulaşan Kocaeli Üniversitesi, Türkiye'deki ortaöğretim okul birincileri tarafından da en çok tercih edilen üniversitelerden birisi olma özelliğini taşıdı.

Aday Araştırma Üniversitesi unvanı bulunan ve bu anlamda pek çok projeye de imza atan Kocaeli Üniversitesi'nde açılan Fen Edebiyat Fakültesi Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi lisans programı ile Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü ve Robotik ve Yapay Zeka önlisans programları da bu yıl ilk kez öğrenci almasına rağmen, %100 doluluk oranları ile dikkat çekti.

Öğrenci dostu olan ve mutlu üniversite mottosuyla hareket eden Kocaeli Üniversitesi, coğrafi konumuyla da büyük bir avantaj sağlıyor. Adeta bir sanayi laboratuvarı konumunda bulunan Kocaeli'de öğrencilerin staj ve iş olanaklarına kolay ulaşımı da Kocaeli Üniversitesi'nin tercih edilmesinde önemli rolü bulunuyor.

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme