Mecliste yeşil alan tartışması

Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayı meclisinde Gebze'de bulunan yeşil alanların dini tesis alanına eklenmesine muhalefet itiraz etti. İki alanda kabul oyu veren muhalefet, 'Mümkünse bölgede yeşil alan artırılmalı' diyerek bir alanın dönüştürülmesine ise şerh koydu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. 74 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın Hatay'da olması nedeniyle Başkanvekili Mustafa Soydabaş başkanlık yaptı.

CHP ŞERH KOYDU

Meclis toplantısında, Gebze'nin bazı mahallerinde bulunan 3 dini tesis alana yeşil alan eklenerek yeni bir yapı oluşturulmasını içeren 10'uncu madde görüşüldü. Meclisin CHP'li üyeleri 2 dini tesis alanına yeşil alanın eklenmesine onay verirken bin 500 kişinin yaşadığı bir mahallede bulunan tek yeşil alanın dini tesis alanına dahil edilmesine itiraz ederek şerh koydu.

“YEŞİL ALAN KAYBEDİYORUZ”

Madde üzerinde söz alan CHP'li meclis Üyesi Orhan Tanış, “Yeşil alandan dini tesis alanına geçiş talebi var. Bunun yanında park alanları da eklenerek değişiklik talebi var. Bu 3 adet caminin olduğu yere 1 dönüme yakın alan ilave ediliyor. Bu alanda bir sakınca görmedik. Ancak 2 numaralı alanda 2 yeşil alan dışında başka yeşil alan yok. Yeşil alan olarak 780 metrekare ve 1000 metrekare park var. Civarda bin 500 kişi yaşıyor. 2 dönüm yeşil alanın 1 dönümünü kaybediyoruz. Bu yeşil alanın da dini tesis alanına dahil edilmesine şerh koyduk. Mümkünse bölgede yeşil alan artırılmalı” dedi.

“MAHALLEDEN VE DERNEKTEN TALEP GELDİ”

Madde ile ilgili konuşan AK Partili meclis üyesi Sadullah Keleş ise, “Bu mahalleler kalabalık mahalleler. Talep hem dernekten hem mahalleden geldi. Gebze'nin merkezi alanında yeşil alan ihtiyacı var. Bu şu anda yapılmak istenen bir şey. Bunun şimdilik yapılabilmesi için plan değişikliğini yapalım. Ama Orhan Bey'in eleştirilerine Büyükşehir Belediyemizin ve Gebze Belediyemizin girişim yapması konusunda hemfikiriz” ifadelerini kullandı. Madde, oy çokluğuyla meclisten geçti.

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme