Sepetçi'de 1700 toplu konut projesi hızla yükseliyor

İzmit Sekbanlı Sepetçi bölgesinde TOKİ tarafından inşa edilen konutların üçüncü bölgesinde iki ayrı etap halinde 1700 konutun yapımı başladı. Hızla ilerleyen konutların 2025 yılında tamamlanarak İlk Evim projesi kapsamında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

İKİ ETAP HALİNDE YAPILACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İlk Evim projesi kapsamında İzmit Sepetçi bölgesinde yapılması planlanan 2 bin 500 konutun 1700'ü iki etap halinde inşa edilmeye başlandı. Büyükşehir tarafından kamulaştırılarak TOKİ'ye devredilen Sepetçi-Sekbanlı bölgesinde ilk olarak Sepetçi konutları birinci bölge, Sekbanlı konutları ise ikinci bölge olarak inşa edildi. İnşa edilen toplam 1200 konutun ardından üçüncü bölge de iki ayrı etap olarak ihale edildi. Her iki etapta da ihaleyi alan Burakcan İnşaat çalışmalara hızla başladı. Üçüncü bölgede konutlar yükselmeye başladı.

600 GÜNDE TAMAMLANACAK

İhaleyi alan firma üçüncü bölgenin ilk etabında 989, ikinci etabında ise 711 konut inşa edecek. Sepetçi konutlarının hemen batısında başlayan inşaatta blokların hızla yükseldiği görüldü. Bayram tatili nedeniyle ara verilen inşaat çalışmalarının bayram sonrası tam kapasite ile başlayacağı belirtildi. Uzun zamandır konutları bekleyen ve İlk Evim projesi için kuraya giren vatandaşların evlerinin, 600 günde tamamlanarak kendilerine teslim edilmesi bekleniyor.

BİRİNCİ ETAPTA OKUL OLACAK

Üçüncü bölgenin ilk etabında toplam 989 konut inşa edilecek. Konutlarla birlikte 8 adet dükkan, bir cami ve bir ilköğretim okulu inşaatı yapılacak. Ayrıca birinci etabın altyapısı ve çevre düzenlemesi de tamamlanacak. 23 Ağustos 2023 tarihinde bölgede başlayan çalışmaların 22 Nisan 2025'te bitirilmesi planlanıyor. Yüklenici firma, tüm inşaat işinin ihalesini 1 milyar 980 milyon lira bedel ile kazanmıştı.

İKİNCİ ETAPTA 711 KONUT

Üçüncü bölgenin ikinci etabında ise toplam 711 konut inşa edilecek. Konutlarla birlikte 12 adet dükkanın yanı sıra altyapı ve çevre düzenlemesi işi de yapılacak. 19 Aralık 2023 tarihinde başlayan projenin 19 Temmuz 2025 tarihinde tamamlanması planlanıyor. Burakcan İnşaat tarafından yapılacak ikinci etap projesinin toplam maliyeti 1 milyar 843 milyon olarak kaydedildi.

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme