Süverler'de patpat festivali renkli görüntülere sahne oldu

İzmit çevre köyler platformu ve İzmit Süverler muhtarlığı olarak bu yıl 2.'si düzenlenen geleneksel pat pat festivali 25 Ağustos pazar günü gerçekleşti.

Kocaeli'nin İzmit ilçesi Süverler köyünde bu yıl 2.'si düzenlenen geleneksel pat pat festivali renkli görüntülere sahne oldu. Tarım kültürünün, birlik ve dayanışma ruhunun paylaşıldığı festivalde gün boyu vatandaşlar keyifli vakit geçirdi.Festival kapsamında pat patlar vatandaşların arasından geçerken en güzel pat pat seçildi. Festivalde görücüye çıkan 25 adet pat pat arasından vatandaşların oylayarak seçtiği en güzel süslenen ve ilk 3'e giren pat patlar ödüllendirildi.

1. Önder Akdeniz, 2. Ahmet Acer, 3. Kadir Aşut olurken pat pat sahiplerine madalyaları takdim edildi. Çeşitli ikramların ve çocuklar için birbirinden güzel etkinliklerin yapıldığı festival oyun havaları ile sona erdi.

İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan 1.seçilen Önder Akdeniz'e altın hediye etti.

Şenliklere protokolden

İzmit Belediyesi Başkan Vekili Erdem Arcan, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Ayşe Fatmagül Terzi, İzmit Belediyesi Manav Dernekleri Sorumlusu ve Genç Kandıralılar Dernek Başkanı Nurullah Özer, İzmit Belediyesi Spor Kurulu Yöneticileri Yusuf Erenkaya ve Hakan Ormancı, İzmit Belediyesi Köy Hizmet Masası Yöneticisi ve Yeşilova Mah. Muhtarı Ali Filiz, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar, İzmit Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, Kanatlı Hayvan Üreticiler Birliği Başkanı Tayfun Sönmez, KOVİAD Başkanı Harun Resit Kocagöz ve yöneticileri, Tavşantepe Mahalle Muhtarı Altay Yaşa, Terziler Köyü Dernek Başkanı Ayhan Özkul, Ziraat Mühendisler Odası Yöneticisi Pınar Atabay, İzmit Belediyesi köylerden sorumlu İsmail Akdeniz, Süverler köyü muhtarı Neşet Akdeniz ile vatandaşlar katıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme