Toyota'dan çalışanları sevindirecek ara zam kararı!

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, fabrika çalışanlarına ücret seviyesini korumak amacıyla Ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 17 ila yüzde 28 oranında zam yaptı.

Toyota' Sakarya'daki fabrikasında çalışanların ücretlerine zam kararı aldı. Toyota Türkiye, ülkedeki ekonomik gelişmeleri göz önünde bulundurarak Ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere maaşlara zam yaptı. Edinilen bilgilere göre Toyota yönetimi, yeni ücret düzenlemesi ile operasyon çalışanlarına yüzde 17 ila yüzde 28 oranında zam yaptı. TM seviyesi için en düşük artış oranı ise yüzde 21 olarak belirlendi. Geçici operasyon çalışanlarının yeni ücreti ise 29 bin 154 lira olarak açıklandı.

Normalde maaş düzenlemelerini her yıl nisan ayında gerçekleştiren Toyota Türkiye, bu yıl Ekim ayında çalışanlarının maaşlarını artırma kararı aldı. Yapılan düzenlemeye göre, maaşlara yüzde 11 ile 28 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Son yıllarda Türkiye'deki enflasyona karşı çözüm arayışlarını sürdüren Toyota Türkiye, ilk ara zam kararını 2022 yılı kasım ayında almıştı. Bu adımın ardından, 2023 yılı temmuz ve kasım aylarında da benzer düzenlemeler yapılarak çalışan maaşlarında artışa gidilmişti. Nisan 2024'te yapılan standart zamla en düşük çalışan maaşına yüzde 19 oranında zam yapılmasının ardından ekim ayında tekrar zam kararı alındı.

İŞTE EN DÜŞÜK ÇALIŞAN MAAŞI

Toyota Türkiye'nin yeni zam kararı, çalışanların kategorilerine göre farklı oranlarda uygulanacak. Ofis çalışanları için maaşlar yüzde 11 ile 19 arasında artırılırken, normal çalışanlar için bu oran yüzde 17 ila 28 arasında değişiyor. Bu zamlarla birlikte geçici çalışanların en düşük maaşı 29 bin 154 liraya yükseldi.

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme