Tutuş, 'EYT'liler için satılacak arsayı Büyükşehir alacak'

Gazetemizi ziyaret eden AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, 'Biz Salı günü mecliste arsa satışı için yetki vereceğiz. İhaleye Büyükşehir de girecek ve EYT'liler için satılacak arsayı Büyükşehir alacak' dedi

İzmit Belediye meclisi salı günü EYT'lilerin parasının ödenmesi için arsa satışı gündem maddesiyle olağanüstü toplanacak. Gazetemizi ziyaret eden AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş gerçekleşecek mecliste arsa satışına onay vereceklerini ve ihaleye Büyükşehir Belediyesi'nin gireceğini açıkladı. Muharrem Tutuş yaptıkları bu hamle ile hem EYT'lilerin sorununu çözeceklerini hem de kamu malının kamuda kalmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

‘DAHA ÖNCE KENDİSİNE YETKİ VERDİK'

Konu ile ilgili süreci anlatan AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, “İzmit Belediyesi'nde uzun zamandan beri yer satışları oluyor. Daha önce Fatma hanım belediyeye ait tüm kamu alanlarının satışı için meclisten yetki istedi. Biz bu maddenin doğal olmadığını kendisine söyleyince isteğini geri çekmişti. İzmit Belediyesi'nin en değerli arazileri Sanayi Mahallesi'nde bulunuyor. Fatma hanım orada bazı yerleri satmak istediğini söyledi. Satmak istemesinin 2 nedeni vardı, ilki Halk Ekmek Fabrikası yapmaktı. İzmit Belediyesi'nin Başiskele (Naila) yolunda 2.5 dönümlük bir arazisi var. İkinci nedeni ise oraya bir sosyal tesis yapmak istemesi. Biz de satış yetkisini verdik.

‘HEM MECLİSİ HEM MİLLETİ KANDIRDI'

Sattığı yerler sonrası belediyenin kasasına 75 milyon geçti. Ama bize söylediği şeyleri yapmaktan vazgeçtiğini söyledi. EYT'lilere belediyenin şu an ödemesi gereken miktar 15 milyon. Biz bugün neyi konuşuyoruz ben onu anlamıyorum. 75 milyon zaten belediyede. EYT'lilerin tazminatlarını verebilir. Veremiyorsa 75 milyon nerde diye düşünürüm. Fatma hanım hem meclisi hem milleti kandırdı. İsteklerini yapması için yetki verdik, şimdi yapmıyor. Daha önce Başiskele yolundaki arazi kıymetli olduğu ve sosyal tesis yapmak istediği için satmak istemiyordu. Şimdi orayı satmak için yetki istiyor. Sebebi EYT'lilerin parasını ödemek. Ama zaten 75 milyonluk yer satışı yapıldı. EYT'lere ödenmesi gereken para 15 milyon. Bu işin başka matematiği yok.

‘UZLAŞI İSTENİYORSA, BİLBORDLARA YAZI YAZILMAZ'

Fatma hanım ‘Beni engelliyorlar' diyor. İzmit Belediyesi'ne ait hem yerler gidiyor, hem borç artıyor. Fatma hanım geldiğinde belediyenin borcu 200 milyondu. En son 3-4 ay önce baktım 700 milyondu. Salı günü satışını isteyeceği araziye tam 15 milyon değer koymuşlar. Bizim iki derdimiz var. Kıymetli arazinin kamuda kalması ve EYT'lilerin parasının ödenmesi. ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a gidin görüşün' dedim. Fatma hanım ise il başkanlarından uzlaşı için randevu istemiş. Bir insanla uzlaşmak istiyorsanız önce bilbordlara ‘bize yetki vermiyorlar' diye yazmazsınız.

‘MUHATABI İL BAŞKANLARI DEĞİL, İLÇE BAŞKANLARI'

Fatma hanımın muhatabı il başkanları değil. Siyasi denkliğe göre muhatabı ilçe başkanlarıdır. Biz Fatma hanımı iyi niyetli görmüyoruz. İl başkanları bana randevu vermedi diyor. Zaten il başkanlarının kendine randevu vermeyeceğini biliyordu. Bunu diyebilmek için onlardan randevu istedi. Ben her şeye rağmen evrakları alarak Büyükakın'a gittim. Problemi ve EYT'lilerin mağduriyetini tüm detayları ile Tahir Büyükakın'a anlattım. Büyükakın'a ‘Bu yeri siz alır mısınız? Biz bu yerin kamuda kalmasını istiyoruz' dedim. Biz Salı günü mecliste yetkiyi vereceğiz. Gerçekleşecek ihaleye Büyükşehir'de girecek. Biz muhalefet meclis üyeleri ile bu soruna böyle bir çözüm getirdik” dedi.

BAKKOCAELİ

Bakmadan Geçme