Ara bulucu olabilecek tek lider Erdoğan

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Lviv'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Birleşmiş Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Ara bulucu olabilecek tek lider Erdoğan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lviv'de Zelenskiy ile görüştü

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik ziyaret gerçekleştirdiği Ukrayna'nın Lviv kentinde Ukrayna Devlet Başkanı Vlamidir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin davetine icabetle ülkenin batısındaki Lviv kentine geldi. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana ilk kez ülkeye ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi Potocki Sarayı'nda Zelenskiy ile görüşme gerçekleştirdi.

Ziyaretin ana gündem maddeleri

Erdoğan, Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla Lviv'de üçlü bir görüşme de gerçekleştirilecek. Üçlü görüşmede Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetlerinin arttırılarak sürdürülmesi ile Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacak. Masaya yatırılacak konulardan biri de Rusya'nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali'nde yaşananlar olacak. Rus kuvvetlerinin ele geçirdiği santrale son günlerde füze saldırıları atarken, iki taraf söz konusu saldırılar için birbirlerini suçluyor.

Moskovskiy Komsomolets gazetesi Erdoğan'nın Ukrayna ve Rusya arasında ara bulucu rolü oynayabilecek tek lider olduğunun altını çizdi. Al Jazeera, Erdoğan'ın 'Yeni bir Çerbobil istemiyoruz' uyarısına yer verdiği haberinde üçlü zirvenin ardından Zelenski'nin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın Zaporizhzhia Nükleer Santraline yönelik potansiyel bir misyonunun parametrelerini kabul ettiği bilgisine yer verdi.

 “Müzakereler ve destek için minnettarım”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Anlaşmaların uygulanması, Türkiye ve Ukrayna’yı güçlendirecek. Bu müzakereler ve destek için minnettarım” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ukrayna’nın Lviv kentine giderek Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Zelenskiy, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Görüşmede güvenlik, savunma, diplomasi, ekonomi ve enerji konularını ele aldıklarını kaydeden Zelenskiy, “Savaştan sonra ülkemizin yeniden inşasını görüştük. Harkov ve çevresini himaye altına almaya gönüllü olmasına minnettarım” ifadelerini kullandı.
Türkiye ile Ukrayna arasında altyapı inşası konusunda anlaşmaların imzalandığını dile getiren Zelenskiy, “Anlaşmaların uygulanması, Türkiye ve Ukrayna’yı güçlendirecek. Bu müzakereler ve destek için minnettarım” açıklamasını yaptı.

Ara bulucu olabilecek tek lider Erdoğan
Ara bulucu olabilecek tek lider Erdoğan
Ara bulucu olabilecek tek lider Erdoğan
Ara bulucu olabilecek tek lider Erdoğan
Ara bulucu olabilecek tek lider Erdoğan