Baharı müjdeleyen Hıdırellez, İzmit Bayraktar Köyü'nde kutlandı

Yüzyıllardır baharın gelişi olarak kutlanan Hıdırellez, İzmit Belediyesi'nin organizasyonu ve vatandaşların yoğun ilgisi le Bayraktar Köyü'nde kutlandı.

Baharı müjdeleyen Hıdırellez, İzmit Bayraktar Köyü'nde kutlandı

Baharın habercisi olarak her yıl 5 - 7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hıdırellez, bu yıl da İzmit Belediyesi’nin geleneksel organizasyonu ile İzmit’in Mecidiye, Bayraktar, Balören köylerinde kutlanıyor. Dün Mecidiye Köyü’nde gerçekleşen panayır havasında ki kutlamalar ardından bugün Hıdırellez şenliğine Bayraktar köyü ev sahipliği yaptı. Köyün eğlence yeri için oluşturulan meydanında köylüler ve çevreden gelen vatandaşlar stantlar açarak satış yaparken çocuklar ve yetişkinler için oyun alanları kuruldu. Vatandaşlar Grup Refakat’in seslendirdiği şarkılar eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi ve programda semah gösterisi yapıldı.

İSTANBUL VEKİLLERİ KATILIM SAĞLADI

Programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Muhip Kanko ve Harun Özgür Yıldızlı, CHP İstanbul Milletvekili Ali Ekber İncesu, Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Merve Tüysüz, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri Serdar Atasever ve Ercan Balseçer, CHP Kartepe İlçe Başkanı Hasan Bayrak katılım sağladı.

İZMİT EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasında, Hıdırellez’den bahseden Bayraktar Köyü Muhtarı İbrahim Pala, “Hıdırellez 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan yıllardır kutlanan bir geleneğimizdir. Bu organizasyonun oluşumunda katkı veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

HIDIRELLEZ BİRLİKTELİĞİ GETİRİYOR

Yıldızlı, ise şunları söyledi: “6 Mayıs olduğu zaman bir tarafımızda derin bir sevinç, bir tarafımızda derin bir hüzün. Baharın havası bizi mutlu ediyor, diğer tarafta ise devrimci mücadelenin yılmaz savaşçıları Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ın idam edilişleri derin bir yara açmıştır. Fikirleri bizlere bir ömür ışık tutacaktır. Hıdırellez, baharı, kardeşliği ve birlikteliği beraberinde getiriyor. Bu organizasyonu düzenleyen tertip komitesine teşekkür ediyoruz. Sosyal belediyeciliği hep birlikte yaşıyoruz.”

DEMOKRASİ İÇİN MÜCADE EDİYORUZ

Alevi Kültür Dernekleri eski dönem Genel Başkanı ve GP İstanbul Milletvekili Doğan Demir İstanbul Milletvekili olmasına rağmen Kocaeli’de yaşadığını belirterek, “Biz yaklaşık 20 yıldır bütün köylerimize gelmeye çalışıyoruz. Bu kentin havasını birlikte soluyoruz, Alevi Köylerimizin etkinliklerine katılım sağlıyoruz. Denizlerin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Ülkemizde özgürlük ve demokrasi için mücadele ediyoruz ve her 6 Mayıs’ın bunun içinde geçmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

BÜTÜN DUALAR KABUL OLSUN

Hıdırellez etkinliklerinde herkesin emeğinin olduğunu söyleyen Hürriyet, “Bu organizasyonlar ekip işidir. 3 gündür gerçekleşen ve gerçekleşecek olan etkinliklerimizde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Hıdırellez, bütün milletin, herkesin hayatına sağlık, neşe, keyif, huzur, mutluluk ve bereket getirsin. Güzel ülkemize her şeyin en iyisi gelsin, bütün yuvalara, bütün hanelere bolluk, bereket diliyorum. Bayramımız kutlu olsun. Bütün duaların kabul olmasını diliyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” ifadelerinde bulundu.

Bayraktar Köyü'nde yapılan Hıdırellez kutlamalarında jandarma trafik ve jandarma sıkı güvenlik önlemi aldı.