Barolar Yargıtay'ı protesto edecek

Aralarında Kocaeli Barosu'nun da bulunduğu tüm barolar, yarın Anayasa Mahkemesi önünde yapacakları basın açıklaması ile Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi kararını protesto edecek. Açıklamanın ardından avukatlar, Yargıtay'a yürüyüş eylemi düzenleyecek

Barolar Yargıtay'ı protesto edecek

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Silivri'de tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Karar, kamuoyu tarafından tepki ile karşılanırken, muhalefet partileri de Yargıtay'ın kararını 'darbe girişimi' olarak nitelendirdi. Kocaeli Barosu da Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi ile ilgili kararına tepki gösterdi. Kocaeli Barosu tarafından yapılan açıklamada, Anayasa'nın rafa kaldırıldığı vurgulandı.

HUKUK DEVLETİ İLKESİ

'Tuz kokmuştur' başlıklı açıklamanın tamamı şöyle: “Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Şerafettin Can Atalay ile ilgili hak ihlalinin kabulü yönünde oy veren Anayasa Mahkemesi üyeleri ile ilgili 'suç duyurusunda bulunulmasına' şeklinde vermiş olduğu kararın hukuken değerlendirilecek hiçbir tarafı yoktur. Anayasa rafa kaldırılmış, hukuk devleti ilkesi bertaraf edilmiştir.” Öte yandan Türkiye Barolar Birliği'nin çağrısıyla aralarında Kocaeli Barosu'nun da bulunduğu tüm baroların yarın Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması yapacağı açıklandı. Saat 15:00'de yapılacak açıklamanın ardından avukatlar Yargıtay'a yürüyerek kararı protesto edecek.