Büyükakın müjdeyi duyurdu: Körfez - Kartepe metro hattının proje ihalesi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez - Derince - İzmit - Kartepe Metro Hattı'nın proje ihalesinin yapıldığı müjdesini verdi.

Büyükakın müjdeyi duyurdu: Körfez - Kartepe metro hattının proje ihalesi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sosyal medya hesabından Körfez - Derince - İzmit - Kartepe Metro Hattı Projesinin ihalesinin yapıldığı müjdesini verdi. Yeni metro hattı ile birlikte Körfez ile Kartepe arasındaki toplu ulaşıma konfor gelirken, trafikte de rahatlama yaşanacak.

"İHALE YAPILDI"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Ulaşım Master Planımızda yer alan ve üzerinde hassasiyetle çalıştığımız Körfez - Derince - İzmit - Kartepe Metro Hattı Projemizin ihalesi yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024 yatırım programına alınan metro hattı, 61 MİLYAR TL YATIRIM bedeli ile Kocaeli’de tek seferde hayata geçirilecek en büyük yatırım olacak. Yıllık 100 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak metro hattı için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şehrimiz ve kıymetli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”