Devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programları kapatıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı

Devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programları kapatıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Özvar ayrıca, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıl için planlamalarını bu doğrultuda yapmalarının istendiğini belirtti. Özvar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde de, devlet üniversitelerinde olduğu gibi, ikinci öğretim programlarının yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara geçilmesi sağlanacaktır.

 

İkinci öğretim nedir?

İkinci öğretim, genel olarak akşam saatlerinde sunulan eğitim programlarını ifade eder. Örgün öğretimi kazanamayan ya da iş veya diğer yükümlülükleri nedeniyle gündüz derslerine katılamayan kişilerin tercih ettiği bir programdır. Her okulun saatleri farklılık gösterebilir, ancak genellikle ikinci öğretim programları 17.00’de başlar. Örgün öğretim ile ikinci öğretimde okuyan öğrenciler aynı sınıflarda ders görmezler. Bununla birlikte, gördükleri derslerde veya içeriklerinde herhangi bir farklılık yoktur.