Erdoğan: En önemli eserim imam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Merkez Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, 'Bugünden son nefesime kadar üzerimde taşıyacağım hatta Rabbi'min makamında bile bana şahitlik edecek bir rütbem bir sıfatım var o da imam hatipli olmaktır. Bana ömrüm boyunca yaptığım en önemli tek bir eseri söyle deseler tereddüt etmeden vereceğim cevap gayet açıktır. İmam hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmaktır' dedi

Erdoğan: En önemli eserim imam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bir dizi program için Kocaeli’ye geldi. İlk olarak Kocaeli Kongre Merkezi’nde saat 14.00’da gerçekleştirilen, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Merkez Kurultayı’na katılım sağlayan Erdoğan daha sonra Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ve AMATEM binasının da içinde bulunduğu birçok hizmetin resmi açılışlarını gerçekleştirecek.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi öncesi Kocaeli Kongre Merkezi’nde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, salon ise tıklım tıklım doluydu. Erdoğan'ın g’lişini sabırsızlıkla bekleyen ÖNDER üyeleri ‘Kardan Aydınlık’ parçasına eşlik ederek Filistin’e olan desteklerini gösterdi.

YOĞUN KATILIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılım sağladığı kurultaya; ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Fatma Betül Sayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysel Tipioğlu, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, KİHMED Başkanı Mehmet Erenoğlu, belediye başkanları, Cumhur İttifakı İl Başkanları ve yöneticileri ile birlikte davetliler katıldı.

ERDOĞAN: KIRILMAZ DENİLEN REKORLAR KIRDIK

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar bireysel çeyrek finalinde mücadele eden, 17 yaşındaki Milli okçumuz Elif Berra Gökkır’a hediyesini takdim eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra yaptığı konuşmasında, “Dostun dayanışmanın hakim olduğu muazzam bir atmosferde sizlerle beraber olmanın gururunu yaşıyorum.  Ülkemizin 81 ilinden kurultayımıza iştirak eden siz değerli üyeleri yürekten selamlıyorum Rabbi'm yokluğunuzu yaşatmasın. Son 22 yıldır milletimizin verdiği yetki ve sorumlulukla Türkiye’ye hizmet ediyor ve bunun gurur ve şerefini üzerimizde yaşıyoruz. 22 yıldır ülkemizde çok eserler ürettik. Yollar, köprüler, şehirler inşa ettik ekonomide kırılmaz denilen rekorları kırdık.

“TEK RÜTBEM VAR İMAM HATİPLİ OLMAK”

Eğitimde, savunmada, tarımda, ticarette aklınıza gelecek her alanda Türjkkiye’yi ilklerle tanıştırdık gücünü ve itibarını arttırdık. Şunu açık yüreklilikle sağlamak isterim bunların hepsi önemlidir bunların hiç biri bizim mücadelemizin asıl gayesi değildir. Bugünden son nefesime kadar üzerimde taşıyacağım hatta Rabbimin makamında bile bana şahitlik edecek bir rütbem bir sıfatım var o da imam hatipli olmaktır. Bana ömrüm boyunca yaptığım en önemli tek bir eseri söyle deseler tereddüt etmeden vereceğim cevap gayet açıktır. İmam hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmak, imam hatiplerin eğitim kalitesini arttırmaktır. Her şey gelip geçer bütün makamlar, bütün rütbeler ama toprağa attığınız bir tohum çınarlara dönüşür, bedel ödeme pahasına bu tohumları toprağa serptiler biz de yeni tohumlar attık var olanlara gözümüz gibi baktık fidana ağaca dönüşmesini sağladık. İmam hatipleri kuranlar sadece 3-5 kişiydi biz 1 avuçtuk şimdi deniz olduk, okyanus olduk.

“FATİH’İN EMANETİNE BU İMANLA SAHİP ÇIKTIK”

Biz İstiklal Marşı’nı kendimize adeta kılavuz yaptık, korkmadık şafaklarımızdaki hürriyetle korkmadan mücadele ettik. Hakka tapan milletimin İstiklal için çok çalıştık. Ayasofya’yı zincirlerinden biz bu imanla kurtardık. 86 yıllık mahsunluğun ardından Fatih’in emanetine sahip çıktık. Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın Hürriyet, Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin İstiklal. Bizim dün yolumuz buydu bugün de Allah ömür verdikçe istikametimiz bu olacak. Bu ülkedeki her insan bizim göz bebeğimizdir. Biz okullar arasında ayrımcılık yapmıyoruz bu ülkenin tüm okulları bizim için çok kıymetlidir. Ama imam hatipleri bir ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkmış ve hakkını da vermiştir. İmam hatipler direnişin ve dirilişin sembolüdür.

“İMAM HATİPLİLER HEM CANLARINI HEM İMAN GÜÇLERİNİ ORTAYA KOYACAKLAR”

En çok inancımıza saldırıyorlar, imanımıza saldırıyorlar. Kuran yoksa, iman yoksa ezan yoksa, cami yoksa vatan yoktur ve Türkiye yoktur. İmam hatiplik mücadelesi iman mücadelesidir. İçerden ve dışarıdan iman kalenizi kuşatmaya çalışıyorlar her türlü yalan ve iftirayla. Aileye, ahlaka, özellikle imanımızı hedef alıyorlar. Dün nasıl başaramadılarsa bugün de başaramayacaklar. Bu ülkenin tüm evladı canlarını ortaya koyacaktır ama imam hatipler hem canlarını hem mallarını hem iman güçlerini ortaya koyacaktır. Gençliğin ahlakı gençliğin imanı aile kurumu dolayısıyla vatanımız çok tehlikeli bir saldırının altındadır. Bu işgal saldırısını da püskürtecek bununla da baş edecek olanlar sizler olacaksınız.

“İSRAİL’İN KARŞISINDA DURMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR”

İsrail Gazze’de durmayacak gözünü başka bölgelere dikecek sırası gelince bizim vatan topraklarımıza göz koyacaklar. Sadece Gazze’yi işgalle yetinmeyeceklerini şimdiden söylüyorlar. Biz o yüzden Hamas sadece Gazze’yi değil İslam topraklarını savunuyor diyoruz. İsrail'in karşısında durmak bizim için milli, vatani, imani bir meseledir. İslam ülkeleri bir an önce uyanmalı ve iş birliğini arttırmalıdır. İsrail şımarıklığını, İsrail’in haydutluğunu durdurmak İslam ülkelerinin ittifakından geçer. Mısırla başlattığımız yeni süreç Gazze’nin Filistin’in hayrına olacaktır.

“FETÖCÜ’LERİ ASKERİYEDEN TEMZİLEDİK”

Milletimizin göz bebeği kahraman ordumuz maalesef hiç haketmediği  sıfatlarla anılır oldu. Yanlış ellerde harcandı. Sokaklarda sarıklı insanların kovulduğu, başörtülü annelerin askeriyeden içeri alınmadığı FETÖ’cü vatan hainlerini ordumuzdan temizledik. 15 Temmuz’da içimizdeki tüm hainleri temizledik. Daha da güçlenen bir ordumuz var bu ordu milletindir ve milletin göz bebeğidir. Millet olarak kahraman ordumuzun kahraman mensuplarıyla gurur duyuyoruz. Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çekildi. Bu kılıçları kime çekiyorsun? Orada kendini bilmezler de temizlenecek araştırmalar yapılıyor. Biz buralara durup dururken gelmedik. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz.

“BAYRAĞI SİZ DEVRALACAKSINIZ”

Biz tarihin bir sahnesinde görev aldık yetki aldık üzerimize düşen görevi yerine getirmeye söz verdik. Dün biz yokken bu davbva vardı yarın biz olmayacağız ama bu dava olacak. Bayrağı sizler devralacaksınız sizin omuzlarında ağır bir yük var. Her birinizin sırtınızdaki sorumluluğunh farkında olacağına inanıyoruz. Büyüklerimiz kurdu biz büyüttük siz de bu mcüadeleyi devam ettireceksinizdir. Allah bizimledir, sizinledir” dedi.