Eyyam-ı Bahur gidiyor Afrika sıcakları geliyor! Kavrulacağız!

Kocaeli hava durumu tahminlerine göre bugün en yüksek hava sıcaklığı 40 derece iken en düşük hava sıcaklığı ise derece 22 olacak

Eyyam-ı Bahur gidiyor Afrika sıcakları geliyor! Kavrulacağız!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminlerine göre bugün en yüksek sıcaklık 40 derece iken en düşük sıcaklık ise 22 derece olarak gözlemlendi.

5 Ağustos Cumartesi: En yüksek sıcaklık 40 iken, en düşük sıcaklık 22 derece

6 Ağustos Pazar : En yüksek sıcaklık 40 iken, en düşük sıcaklık 23 derece

7 Ağustos Pazartesi: En yüksek sıcaklık 35 iken, en düşük sıcaklık 24 derece

Türkiye son dönemde kurak havanın etkisi altında. El Nino ve Eyyam-ı Bahur'un etkisi ile hava sıcaklıkları yer yer mevsim normallerinin 10 derece kadar üstüne çıkarken, uzman isimler şimdi de Afrika sıcakları konusunda uyardı. Özellikle Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun bu sıcakların etkisi altına gireceği belirtildi. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 8 derece kadar üzerinde seyredeceği aktarıldı.

Hava sıcaklığının yer yer 40 dereceyi bulacağı belirtilirken, aşırı sıcakların 3 gün etkili olması bekleniyor. Hafta başından itibaren ise havanın mevsim normallerine döneceği bildirildi.

İŞTE MGM'DEN YAPILAN UYARILAR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Ordu, Artvin, Ardahan, Ağrı çevreleri ile Iğdır'ın güney, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemizin güney ve batı kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinde kuzeyli, Hatay çevrelerinde batı yönlerden kuvvetli(40-60 km / saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinde kuzeyli, Hatay çevrelerinde batı yönlerden kuvvetli(40-60 km / saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzlukları karşı(Ulaşımda aksamalar, Çadır uçması gibi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.