Gökçeören Köyleri Ankara'yı Gezdi..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Kültür Gezilerine katılan vatandaşlar Ankara'yı gezdi.

Gökçeören Köyleri Ankara'yı Gezdi..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği kültür gezileri devam ediyor. Gökçeören köyü sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği kültür gezilerinin ilk durağı Ankara oldu. Mehmet Çoban, Emel Beytar ve Kezban Çatinkaya'nın üstlenip organize ettiği geziye İzmit'e bağlı Gökçeören Köylerini kapsayan çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Geziye katılan Gökçeören'liler İzmit'ten kalkan otobüs ile Ankara'ya doğru müzik ve türküler eşliğinde seyahat ederek gezinin ilk durağı olan Ankara Ulus'a ulaştı. Organizasyondan sorumlu Emel Beytar ve beraberindeki Kezban Çetinkaya ile daha önceden hazırladıkları Kocaeli'nin  Manav köylerinin vazgeçilmezi olan mancarlı pideyi yolculuk esnasında ikram ettiler.

Bakkocaeli Haber merkezimizde editörümüze verdiği röpörtajda Beytar; "öncelikle bizden hiçbir desteğini esirgemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın'a Gökçeören halkı ve manavlar olarak teşekkür ediyorum. Bizim amacımız manav kültürünü, eski yerleşik yaşamı, manevi değerlerimizi, doğal güzelliklerimizi, birlik beraberlik içerisinde çeşitli etkinlikler oluşturarak manav kültürünü gençlerimize ve çocuklarımıza tarihimizi aşılamak için bu tür organizasyonlar yapıyoruz. Bu kapsamda çeşitli derneklerin, platformların, insan topluluklarının bir çatı altında toplanarak kültürümüze ve tarihimize sahip çıkmaktır. Buna benzer etkinlikleri zaman zaman düzenlemeye devam edeceğiz. Gezimize katılan büyüklerimize, kadınlarımıza ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum ' şeklinde konuştu.

Ankara Ulus'ta başlayan gezi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Anıtkabir, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Beştepe Millet Camii'nde son buldu. Geziye katılanlar cep telefonları ile resim çekilerek anı ölümsüzleştirdiler. Gezi akşam saatlerinde sona erdi. Kocaeli'ye dönüş yoluna geçildi.