Hastalıkların savaşçısı: Kış çayı

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, soğuk havalarda sıcak kalmayı sağlamak ve bağışıklığı güçlendirmek için kış çaylarına olan ilgi artmaya başladı. Aktar Selim Ceyhan, 'Kış çayları sadece bir içecek değil, aynı zamanda sağlık için doğal bir destek kaynağıdır. Sadece hasta olduğumuzda değil günlük hayatımızda uyumadan önce tükettiğimizde de rahatlık sağlar' dedi

Hastalıkların savaşçısı: Kış çayı

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte bir ısınıp bir soğuyan havalar vatandaşlar arasında salgın hastalıkların artışına neden oldu. Hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemlerini güçlendirmek isteyen vatandaşların tercihleri ise hem vitaminler hem de bitkisel çaylar oldu. Özellikle karışık kış çayları, zencefil çayı, limon çayı, ıhlamur en çok tercih edilen bitki çayları arasında yer alıyor. Kış çaylarının fiyatları ise 50 liradan başlayarak yapılan karışıma göre değişiklik gösteriyor.

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Aktar Selim Ceyhan kış aylarının yaz aylarında bile tercih edildiğini belirterek yaptığı açıklamada, “Kış aylarında bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve soğuk havalardan korunmak için kış çaylarına yönelmek oldukça önemli.  Özellikle salgın hastalıkların fazlaca olduğu bu dönemlerde ıhlamur, zencefil çayı, nane limon, kış çayı, limon çayı en çok tercih edilen bitki çayları arasında. Vatandaşlar kış çaylarını sadece kışın değil yazın da tercih etmeye başladı çünkü son birkaç yıldır salgına yakalanan insanlar iyileşmekte güçlük çekiyor.

“SADECE HASTA OLDUĞUMUZDA DEĞİL HER ZAMAN TERCİH EDEBİLİRİZ”

Kış çayları bağışıklık güçlendirir, sindirim sistemine iyi gelir, stresi azaltır, vücut ısısını yükseltir, detoks etkisi yaratır vücutta. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı ciddi anlamda vücudu korur. Kısacası, kış çayları sadece bir içecek değil, aynı zamanda sağlık için doğal bir destek kaynağıdır. Sadece hasta olduğumuzda değil günlük hayatımızda uyumadan önce tükettiğimizde de rahatlık sağlar” şeklinde konuştu.