İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri Bu Yıl Festival Havasında Geçecek

Derince Belediyesi'nin düzenleyeceği 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl üç gün boyunca sürecek etkinliklerle dolu dolu yaşanacak. 27-28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlikler süresince güreş camiasının kalbi Derince'de atacak

İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri  Bu Yıl Festival Havasında Geçecek

ÜÇ GÜN SÜRECEK ETKİNLİKLER

Derince Belediyesi, geleneksel Taşköprü Hasat Sonu Festivali kapsamında bu yıl 21. kez düzenleyeceği İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri ile yöre halkını ve güreş camiasını bir araya getiriyor. 27-28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde birbirinden renkli etkinlikler yer alıyor. Etkinlikler kapsamında ünlü pehlivanların katılımıyla gerçekleşecek güreş müsabakaları, izleyicilere heyecan dolu anlar sunacak. Ayrıca, program takviminde yer alan mehteran korteji, mevlid-i şerif, çocuk şenlikleri ve konser etkinliği de festivalin üç gün boyunca dolu dolu yaşanmasını sağlayacak.

 

MEHTERAN KORTEJİ VE MEVLİD-İ ŞERİF

21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl 27 Eylül Cuma günü gerçekleşecek açılış programı ile başlayacak. İlk olarak saat 13.30’da İshakçılar Köy Meydanı’nda buluşacak olan katılımcılar, İshakçılar Er Meydanı’na kadar mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirecek. Kortej yürüyüşünün ardından ise Er Meydanı’nda Mevlid-i Şerif okunacak ve dualar edilecek.

 

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENECEK

Festival kapsamında düzenlenecek olan ilk gün etkinlikleri kortej yürüyüşü ve mevlid-i şerif programının ardından çocuk şenlikleri ile devam edecek. Saat 17.00’de İshakçılar Er Meydanı’nda başlayacak olan çocuk eğlencelerinde minikler için her şey düşünüldü. Çocukların aileleri ile gelerek gönüllerince vakit geçireceği etkinliklerin tamamlanmasının ardından ilk gün programı sona erecek.

 

AYŞE DİNÇER SAHNE ALACAK

Festivalin ikinci günü olan 28 Eylül Cumartesi ise İshakçılar Er Meydanı’nda bu kez konser heyecanı yaşanacak. Türk Halk Müziği'nin önde gelen isimlerinden Ayşe Dinçer’in sahne alacağı konser saat 20.30’da başlayacak. Ankaralı Ayşe olarak bilinen ünlü sanatçı Ayşe Dinçer’in sahne alacağı konsere başta bölge sakinleri olmak üzere vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Coşkusu ve enerjisi ile birbirinden güzel şarkıları seslendirecek olan Ayşe Dinçer konseri ile ikinci gün etkinlikleri tamamlanacak.

 

GÜREŞLER 29 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

Derince Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin üçüncü ve son günü ise güreş heyecanı yaşanacak. 29 Eylül Pazar günü saat 10.30’da başlayacak olan güreşlerde çayıra çıkan pehlivanlar Er Meydanı’nda güreş tutacak. Çeşitli boylarda birbirinden renkli müsabakaların gerçekleşeceği güreşlerde başpehlivanlık güreşlerinin nefesleri kesmesi bekleniyor. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe yaptığı açıklamada Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nin geleneksel değerleri yaşattığını belirterek, tüm vatandaşları üç gün boyunca sürecek etkinliklere davet etti.