İzmit Belediyesi'nde kadrolu işçilerin zam oranı belli oldu!

İzmit Belediyesi'nde çalışan kadrolu işçiler için düzenlenen imza törenine bugün gerçekleştirildi . Törende işçilerin zam oranı ilk 6 ay yüzde 66 oldu

İzmit Belediyesi'nde kadrolu işçilerin zam oranı belli oldu!

İzmit Belediyesi'nde çalışan 108 kadrolu işçi için toplu iş sözleşmeleri imza töreni bugün gerçekleştiriliyor. Belsa Plaza önünde düzenlenen imza törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, İzmit belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Bülent Sarı,
Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, belediye başkan yardımcıları ve işçiler katıldı. Törende işçilere yapılacak zam oranı açıklandı.

"EKONOMİK BİR TERÖR VAR"

Törende ilk olarak konuşan Vedat Küçük işçiye hak ettiklerini verdiklerini belirterek şunları söyledi; "5 yıl önce belediye başkanımız makamına geldiğinde biz iyi ezdirmeyeceğiz dedi. İlk geldiğimizde hafızaları tazelememiz lazım. Ülke ekonomik bir cendere içinde halkımıza işkence ettiriliyor. Ekonomikbirt terör gerçekleştiriliyor. Bugün geldiğimiz nokta'da bugünkü ekonomik terörün içinde arkdaşlarımızın nefes alabilecekleri güzel bir sözleşmeye imza atacağız. Muhtemelen başkanımız sizleri üzmeyecek. birinci grubun en düşük giydirilmiş maaşı 46 bin olacak. 5 yıl içinde özellikle şantiyelerde emekçi arkadaşların elinden çıkıyor tüm ürünler. 5 yıl içinde tüm zorluklara rağmen işçisiyle sendikasıyla İzmit halkıyla bu 5 yılı hep birlikte başardık bundan sonraki süreçte de bu kente bir siyasal anlamda Fatma Kaplan Hürriyet hizmet modelini göstereceğimizden eminim. "

"SENDİKA 1 İSTİYORSA 3 VERMEYE ÇALIŞTIK"

Ardından konuşan Fatma Kaplan Hürriyet ise şunları söyledi; Hep birlikte kadrolu işçi arkadaşlarımızın alın terini onurladırmak üzere buradayız.Bütün sıkıntılara rağmen işçiyi mağdur etmemek adına diken üstünde olduk. Savaşla değil mücadeleyle değil şeffaf olduk. Verilecek zamları vermeye çalıştık. Sendika 1 istiyorsa 3 vermeye çalıştık. Bunu samimiyetle yaptık. Aynı ücreti almalarını sağlamaya çalıştık tüm işçilerin. 49 ayrı tanımı 7 ayrı iş koluna düşürdük. Adalet duygusu ile hareket ettik. Sendikadan hiçbir şey gizlemedik. Yıllar sonra bu kentte çok güzel bir iş sözleşmesine imza attık. Ara zamlarla iyileştirmeye çalıştık. Kocaeli'de tüm belediyelerde yüzde 60 70 80 zam konuşuluyorsa bu İzmit Belediyesi sayesinde. Bu bile hepimizin gurur duyduğu bir şey.

İLK 6 AY YÜZDE 66...

Sadece sıradan bir imza töreni değil. İşçilerin huzır içinde görevini yapmasını çok önemsiyorum. İşçilik yapmanın ne olduğunu en iyi bilenlerdenim. Sizin emeğinizin değerini de yürekten hissediyoruz. Güzel bir şözleşmeye imza atacağız. İlk 6 ay yüzde 66 ikinci ay yüzde 20 olarak karar kırdık. Bununla birlikte ilk 6 ayda en düşük 45 bin en yüksek 52 bin lira olacak maaşlar. Aslında çok önce belirledik. Şimdi geçen haftadan beridir şirket çalışanları için çalışmaya başladık. Onların da maaşlarını belirlemek gerekiyor. Onlara da güzel bir iyilik yapacağız. Büyükşehir Belediyesi ile bizi yarıştırıyorlar ya. Bana düşen ne varsa ben yapmaya hazırım.