İzmit'te spotçulara ceza kesilecek

İzmit Belediyesi, Turan Güneş Caddesi üzerinde yer alan spotçulara, kaldırım üzerine tezgah açmaları halinde ceza kesileceğini açıkladı

İzmit'te spotçulara ceza kesilecek

İzmit Belediyesi, Turan Güneş Caddesi'nde tüm uyarılara rağmen üzerinde kaldırımları işgal eden spotçularla ilgili basın açıklaması yaparak şu ifadeleri kullandı: “Turan Güneş Caddesi üzerindeki spotçu esnaflarımızın teşhir ürünlerini kaldırımlarda sergilemeleri, engelli vatandaşlarımız, yaşlılarımız, çocuklu ailelerimiz başta olmak üzere tüm yayalarımız için büyük bir mağduriyete neden olmaktadır. Bu durum, kaldırımların kullanılamaz hale gelmesine yol açmakta ve şehir içindeki yaya trafiğini olumsuz etkilemektedir.

Bu sebeple, şehir genelindeki tüm esnafımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kaldırımların, yayaların güvenli ve rahat bir şekilde kullanabileceği alanlar olarak kalması hepimizin sorumluluğudur. Esnaflarımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine olan inancımız tamdır.

 

SPOTÇULARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Ancak, bu hassasiyeti göstermeyen ve kaldırımları işgal etmeye devam eden Turan Güneş Caddesi üzerindeki spotçu esnaflarımıza bundan böyle yasal çerçevede ve belirlenen miktarlarda cezai işlem uygulanacağını önemle duyururuz.

Uyarılar ve cezalarla yetinmeyen, hukuksuzluğu sürdüren işletmeler hakkında daha sert tedbirler alınacak ve gerektiğinde işyerlerinin kapatılması gibi yaptırımlar uygulanacaktır.

İzmit Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için bu tür ihlallere asla müsamaha göstermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz.

Hem vatandaşlarımızın hem de esnaflarımızın huzur ve refahını korumak adına bu kararın uygulanacağını belirtir, anlayışınız ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.