Kent Meydanı Pişmaniye Festivali'ne hazır

3 gün boyunca konser ve çeşitli etkinliklerle sürecek olan 12. Uluslararası İzmit Pişmaniye Müzik ve Dans Festivali, bugün başlıyor. Etkinliklerin yer alacağı Kent Meydanı ise festivale hazırlandı

Kent Meydanı Pişmaniye Festivali'ne hazır

İzmit Belediyesi tarafınca düzenlenen, İzmit’in sembol tatlısı pişmaniyenin tanıtılacağı ve kültür sanat etkinliklerinin de yer aldığı 12. Uluslararası İzmit  Pişmaniye Müzik ve Dans Festivali bugün başlıyor. 3  gün boyunca sürecek ve birbirinden farklı etkinliklerin yer alacağı festivalde; söyleşiler, dans gösterileri, yarışmalar, konserler, video gösterimleri, atölye, defile ve Pişmaniye Tarihi başlıklı bir fotoğraf sergisi de yer alacak. Pişmaniye Festivali, birçok ünlü ismi de İzmit’te ağırlayacak.

Kent Meydanı Pişmaniye Festivali'ne hazır

STANTLAR KURULDU 

Konserlerin ve birçok etkinliğin gerçekleştirileceği İzmit Kent Meydanı ise İzmit Belediyesi ekipleri tarafından festivale hazırlandı. Yiyecek ve içecek stantlarının kurulduğu alanda, pişmaniye üreticileri de çalışmalarını tamamlayarak satışlara başladı. Kurulan stantlarda kadınlar tarafından el emeği ürünler de sergilenirken, yöresel lezzetler de vatandaşların beğenisine sunuluyor. 12. Uluslararası İzmit Pişmaniye Müzik ve Dans Festivali, bu akşam saatlerinde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de katılımıyla İzmit Kültür Tepesi’nden kortej yürüyüşü ile başlayacak.