Ketenciler'de kamyonlar için düzenleme yapılacak

Kamyoncuların güzergâhı haline gelen Kartepe Ketenciler Mahallesi'nde bu duruma son vermek için toplantı yapıldı. Mahalle Muhtarı Serkan Karaten ve mahalle sakinlerini bir araya getiren toplantıda kamyonlar için düzenleme yapılmasına karar verildi.

Ketenciler'de kamyonlar için düzenleme yapılacak

KAMYONLARIN GÜZERGAHI BELLİ AMA KULLANMIYORLAR

Kartepe Ketenciler Mahallesi sakinleri, son dönemde kamyonlar tarafından mahallelerinin sık sık kullanılmasına tepkiliydi. Mahallede hafriyat döküm sahası ve özel bir firmaya ait döküm sahası bulunan Ketenciler Mahallesi, alanlara döküm yapan kamyonların güzergahı haline geldi. Döküm sahaları için resmi güzergah belirlenmesine rağmen mesafeyi kısaltmak isteyen kamyonlar mahalledeki diğer yolları kullanıyordu. Yaşanan olay mahallelerin tepkisine neden olurken, yollarda kamyonların ağırlığı sebebiyle çökme meydana geldiği öğrenildi.

 

MUHTAR KARATEN MAHALLE HALKININ SESİNE KULAK VERDİ

Kamyonların mahalle içerisinde, güzergahı olmayan yolları kullanmasına tepkili mahalleliler can güvenliği noktasında da endişeli. Durumun önüne geçilmesini isteyen mahalle sakinleri Ketenciler Mahalle Muhtarı Serkan Karaten ile toplantı yaptı. Mahalle çay ocağında yapılan toplantıda, mahalle sakinleri yaşadıkları endişeleri ve sıkıntıları Muhtar Karaten’e aktardı. Bu duruma duyarsız kalınmayan Serkan Karaten, mahallede kamyonların tehlike oluşturmaması için yönlendirme tabelaları takılacağını açıkladı. Tabelalara rağmen resmi güzergah dışında hareket eden kamyonlarla yasal edeceklerini ifade eden Mahalle Muhtarı Karaten “Kimsenin halkımıza sıkıntı yaşatmasına izin vermeyeceğim” dedi.