Kitap ve bayrak koşusu Büyükakın'ın katılımıyla gerçekleşti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 'Elden ele nesilden nesile' sloganıyla gerçekleştirdiği kitap ve bayrak yarışı tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın, startını verdiği koşuda anne ve babaları çocuklarıyla birlikte yarıştı.

Kitap ve bayrak koşusu Büyükakın'ın katılımıyla gerçekleşti

İZMİT ATLETİZM PİSTİ’NDE AİLELERİ ÇOCUKLARLA KOŞTU

Aileler ve çocukları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Elden ele nesilden nesile' sloganıyla düzenlenen kitap ve bayrak yarışında koştu. İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı üzerindeki Atletizm Pisti'ndeki koşuya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başta olmak üzere Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer ile birlikte pek çok isim katıldı. Koşuya katılanların yakınları ise Atletizm Pisti'nin tribününde yerini alırken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kolunun start bayrağını sallayan isim oldu. Grup hâklinde gerçekleştirilen koşular sonucu kupa almaya hak kazanan çocuklara ve ailelerine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kupaların takdim etti.

KOŞU SONRASI BÜYÜKAKIN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilk koşunun ardından açıklamalarda bulundu. Büyükakın açıklamasında şunları söyledi: “Bir yanda çocuklarımız bir yanda büyüklerimiz ama en önemlisi tüm kuşakları bir araya getiren etkinliğe gerçekleştirdik. Sporu tabana yayarken kültürü bir yana bırakamayız. Sporun ve kültürün tabana yayılması ayrı ayrı olmaz, bu böyle görülmemeli. Kuşakların buluşması spor ve kültür bakımdan çok önemli. Kuşaklar arası bağları kurduğumuz zaman yaşadığımız şehir o zaman daha güzel bir şehir oluyor, biz de bu etkinliklerle birlikte bunu sağlamaya çalışıyoruz.”