Kocaeli'de 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' Etkinliği

Yetim Vakfı, 'Filistinli çocuklar için çiz' etkinliğinde çocuklar ve yetişkinler Filistinliler için dileklerini ve umutlarını resimlediler. Vakıf adına açıklama yapan Yasemin Alkan, Çocuk Hakları Bildirgesinde var olan tüm hakların Filistinli çocuklar içinde dünya kamuoyunun uygulanması için harekete geçmesini istedi.

Kocaeli'de 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' Etkinliği

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN ÇİZDİLER

Yetim Vakfı tarafından Kent Meydanında Filistinli çocukların seslerinin duyurulması için “Filistinli çocuklar için çiz” etkinliği düzenlendi. Meydana serilen uzun resim kağıtlarının üzerine çocuklar ve yetişkinler Filistinli çocuklar için dileklerini çizdi ve tüm Filistin halkına özgürlük talebini yazdı. Yapılan etkinlikte vakıf gönüllüsü Yasemin Alkan, Çocuk Hakları Sözleşmesi ile çocuklara verilen tüm hakların Filistinli çocuklar için de geçerli olması çağrısında bulundu.

UTANÇ TABLOSU

Filistin’in tarihin gördüğü en büyük soykırımın uygulandığını belirten Alkan, yüzde 70’ten fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğu, 50 bine yakın kişinin şehit olduğu, 100 bine yakın kişinin yaralandığı, 70 binden fazla binanın yerle bir edildiği, 2 milyon insanın yerlerinden edildiği Gazze, insanlık âleminin utanç tablosu olduğuna dikkat çekti. Başta İslam ülkeleri olmak üzere, kınamanın ötesine geçilmemesinden cesaret bulan işgalciler her geçen gün daha da çirkinleştiğini ifade eden Alkan, Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, Soykırım Sözleşmesi, Roma Sözleşmesi’ne atıfla İnsanlığa Karşı Suçlar, Cenevre Sözleşmeleri, Çocuk Hakları Sözleşmesi gibi metinler, sadece kâğıt üzerinde kalmış ve defalarca yok sayıldığını belirtti.

ÇOCUKLAR İÇİN KORİDOR

Çocuk Hakları Sözleşmesi’yle çocuklara vaat edilen hakların tamamı, işgalcilerin postalları altında ezildiğini söyleyen Alkan, “Henüz anne karnındaki çocuklara karşı bile soykırım uygulamaları yapılmakta. Filistinli çocuklar Çocuk Hakları Bildirgesindeki tüm haklardan mahrum bırakılıyor. Filistin, küçücük yaşta tutuklanarak askerî mahkemelerde yargılanan, bitmek bilmeyen bombalamalardan ve saldırılardan dolayı sürekli ölüm ve yaralanma tehlikesiyle baş başa kalan çocukların ülkesidir. Bugün 2 milyarlık İslam âleminin ve 8 milyarlık dünya nüfusunun cevap vermesi gereken tek soru şudur: 17 yıldır havadan, karadan ve denizden İsrail ablukası altında bulunan Gazzeli çocuklara, nefes alacakları bir koridor açabilir miyiz?

TÜM ÇOCUKLAR ÖZGÜR OLMALI

Bugün burada Filistinli çocukların, annelerin ve zulüm altındaki bütün kardeşlerimizin seslerini duyurmak ve onların haklarının teslim edilmesi ve bu zalimce saldırıların ve işgalin sonlandırılması için “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliğinde bir araya geldik.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin dualarını, güzel temennilerini ve zalimlere karşı duruşlarını tuvallerimize resmettik. Sadece Filistin’deki çocukların değil; Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan, Ukrayna, Sudan ve Yemen’deki bütün çocukların özgürce oyun oynayacakları, kendilerini güven içerisinde hissedecekleri güzel günlere kavuşmasıdır” dedi.