Kocaeli'de ulaşıma büyük zam

Akaryakıt zamlarının ardından Kocaeli'de şehir içi ulaşıma yüzde 63 oranında zam geldi. Böylece 8 TL olan tam bilet fiyatı 13 TL'ye ulaşmış oldu

Kocaeli'de ulaşıma büyük zam

Akaryakıta art arda gelen zamların ardından toplu taşıma esnafı şehir içi ulaşıma yüzde 100 zam talebinde bulunmuştu. Geçtiğimiz hafta UKOME toplantısında görüşülen madde komisyona havale edilmişti. Ulaşıma zam konusu bugün gerçekleştirilen UKOME toplantısında tekrar gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 12 gündem maddesi görüşüldü.

ÜCRETLERE ZAM GELDİ

Toplantının 11. gündem maddesi olan Kocaeli genelinde toplu taşıma hizmeti sağlayan esnafın, yedek parça, bakım onarım, sürücü ve sigorta giderleri gibi maliyet artışları gerekçesi ile sürdürülebilir bir ulaşım sisteminin devamı ve mevcut ücretlerin toplu taşımadaki maliyet artışları nedeniyle yeniden düzenlemeye gidilmesi ile ilgili madde görüşüldü. Toplantıda şehir içi ulaşıma yüzde 63 zam yapılmasına karar verildi. Böylece 8 TL olan şehir içi ulaşım fiyatı 13 TL'ye yükseldi. Abonman indirimli bilet ücreti 3,25 TL'den 5 TL'ye yükseltilerek yüzde 54 oranında zam yapılmış oldu. İndirimli bilet fiyatı ise 5 TL'den 7 TL'ye yükseltildi. Bu zamlanan fiyatların ne zaman geçerli olacağı belli olmazken toplantıda yapılan zammın geçerli olması için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın onaylaması gerekiyor.