Kocaeli Eğitim Çalışanları Derneği Kuruldu

Kocaeli'de eğitim için fedakarlıklarla görev yapan eğitimcilerin haklarını savunabilmek amacıyla Kocaeli Eğitim Çalışanları Derneği kuruldu. Eğitimci Yusuf Kılıç'ın başkanlığında kurulan dernek, eğitim alanında önemli projeler yapmak için çalışma gerçekleştirecek.

Kocaeli Eğitim Çalışanları Derneği Kuruldu

Dernek Başkanı Yusuf Kılıç, konuşmasında derneğin kuruluş amacını ve yapacakları projeleri anlattı.

Başkan Kılıç; "Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi, sadece bir dernek kurmak değil; aynı zamanda hepimizin hayatına dokunan, fedakârlıkla görev yapan eğitim çalışanlarının haklarını savunma mücadelesini daha güçlü bir şekilde sürdürmektir. Hepinize hoş geldiniz diyor, bu anlamlı günü, bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Eğitim, bir toplumun geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. Öğretmen, idari personel, yardımcı personel;  Her bir eğitim çalışanı, bu kutsal görevin ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak biliyoruz ki, eğitim çalışanlarının emeği çoğu zaman göz ardı edilmekte, hak ettikleri saygıyı ve çalışma koşullarını yeterince görememektedirler. İşte tam da bu yüzden, Eğitim çalışanları Derneğini hep birlikte kurduk.

Amacımız, eğitim camiasının her bir üyesinin sesi olmak, haklarını korumak, meslek onurunu yüceltmek ve çalışma şartlarını iyileştirmek için çalışmaktır. Bu yolda, sadece bir araya gelip konuşmakla kalmayacak, somut adımlar atarak, birlikte daha güçlü olacağız.

Bizler, hak arayışında yalnız olmadığımızı biliyoruz. Birlikten kuvvet doğar ilkesine inanarak, daha adil, daha eşit bir çalışma ortamı için mücadele edeceğiz. Eğitim sisteminin kalitesinin ancak çalışanlarının mutluluğu ve refahıyla artacağına inanıyoruz.

Bugün burada, siz değerli dostlarımızla birlikte bu yola çıkarken, umut dolu, kararlı ve inançlıyız. Sadece bugün değil, her gün eğitim çalışanlarının yanında olacak, onların hak ettiği değeri görmeleri için elimizden geleni yapacağız.

Bu derneğin kapısı herkese açık. Birlikte çalışmak, birlikte üretmek ve birlikte daha güzel bir geleceği inşa etmek için buradayız. Sizlerin desteğiyle, daha güçlü, daha etkili bir dernek olacağız.

Logomuzda bulunan;

Kırmızı renk eğitimdeki tutkuyu, öğrencilere ve eğitime olan adanmışlığı,

Siyah renk eğitim çalışanlarının disiplinini, profesyonelliğini ve duruşunu,

Mavi renk eğitimdeki bilgi aktarımını, güven ilişkisini ve huzurlu bir öğrenme ortamını,

Yeşil renk yenilenmeyi, büyümeyi ve umudu,

Gri renk ise tarafsızlık, denge ve olgunluğu simgelemektedir.

Sizlere Bu anlamda manifestomuzu ilan etmek istiyorum:      

Kocaeli Eğitim Çalışanları Derneği Manifestosudur

1-Umutların tükendiği, olmaz denilen zamanda umudun sesi olmaya adayız. Tüm eğitim çalışanlarını tek dernek altında birleştirmeye, itibarı günden güne yok edilen eğitimcilerimizi tekrar ayağa kaldırmaya ve eğitim camiamızı siyasi, sendikal, etnik köken, cinsiyet veya kişisel özelliklerine dayalı kutuplaşmalardan arındırmaya çalışacağız.

2-Dernekciliğe yeni bir ses getirmek adına çabalayacağız, tüzüğümüzün ilkeleri çerçevesinde hareket edeceğiz.

3- Her ferdimizin bir siyasi duruşu olmakla beraber, siyasi ayrımcılıktan uzak duracağız. Sadece ve sadece eğitimcilerimizin ekonomik, sosyal ve özlük haklarını savunacağız.

4- Birlikte yol aldığımız eğitimcilerimizle, güzel dostluklar ve ilkeli birliktelikler oluşturacağız.

5- Güvensiz ve yıpranmış eğitim anlayışına yeni bir nefes getireceğiz. Gelecek eğitim anlayışı adına tükenen ümitleri yeniden dirilteceğiz. Yüksek etik ve profesyonel dernekçilik kurallarına uygun hareket ederek faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

6- Üyelerimiz ve çocuklarının kişisel gelişimleri için sosyal organizasyonlar ve aktiviteler düzenleyeceğiz.

7- Tüm kurullarımız ve üyelerimizle istişareyi temel prensip edineceğiz. Her türlü eleştiriye ve tavsiyeye açık olacağız.

8- Eğitim anlayışımızın temelinde, Atatürk İlkelerini benimseyip, rehber olarak göreceğiz. Atatürk, Vatan ve Bayrak sevgimizi, kırmızı çizgimiz olarak göreceğiz.

9-.Şahıs esaslı değil, ilke esaslı dernekçiliği benimseyeceğiz.

Aynı gemide yer aldığımız eğitim çalışanlarımızın her türlü hakkının yanında olacağımızı, tüzüğümüzde yer alan her maddenin arkasında duracağımızı ve manifestomuzda beyan ettiğimiz ilkeler çerçevesinde hareket edeceğimizi taahhüt ederiz;

Tüm eğitim çalışanlarını tek dernek çatısı altında; tek yumruk, tek nefes olmaya davet eder saygılarımızı sunarız.

Katılımınız ve desteğiniz için tekrar teşekkür ediyor, bu anlamlı başlangıcın hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.