Kocaeli Valisi İlhami Aktaş görevine başladı

Kocaeli Valiliği görevine atanan İlhami Aktaş için bugün Kocaeli Valiliği önünde tören düzenlendi. Vali Aktaş konuşmasında, 'Devletin bize verdiği görev ve yetkiler çerçevesinde yine devletin şefkatli yüzü ile elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstereceğiz' dedi

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş görevine başladı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Malatya Valiliği’ne atanması sonrası, Kocaeli Valiliği görevine atanan İlhami Aktaş, bugün Valilik binasında düzenlenen törenle görevine başladı. Törene İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Bozkurt, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri ve personel katıldı.

“EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ”

Personel ile selamlaşma sonrası valilik makamında açıklamalarda bulunan Vali Aktaş halkın huzuru için çalışacaklarını belirterek, “10 Temmuz 2024 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kocaeli Valisi olarak atanmış bulunmaktayız. Görevimizin başta Kocaeli halkı olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Daha önce 2 ilde valilik yaptıktan sonra üçüncü görev yerimiz yine çok temalı, kendine özgün sanayinin başkenti olan  ülkemiz için çok büyük stratejik öneme sahip olan Kocaeli'de görev yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Bu görev süremiz içersinde tüm halkımızla beraber yerel yönetimlerimiz üniversiteler, STK'lar, sanayi kuruluşları, dernekler tüm bileşenlerle beraber istişare kültürü içerisinde ilimize ülkemize nasıl katkı sağlayacağımızı varsa sorunların tespiti ile bunların çözümü noktasında el birliğiyle çalışacağız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile vatandaşımızla hiçbir engel olmadan hiçbir problem çıkmadan her zaman kapımız açık bir şekilde vatandaş odaklı kapımız gönlümüz tüm arkadaşlarımız ile beraber onların sorunlarının çözülmesi sıkıntılarının giderilmesi için gerekli tüm çabayı göstereceğiz. 

“DEVLETİN ŞEFKATLİ YÜZÜ İLE GAYRETİMİZİ GÖSTERECEĞİZ”

Asayiş hizmetlerinden, milli eğitim hizmetlerine, sağlık hizmetlerinden, tarım hizmetlerine devletin bize verdiği görev ve yetkiler çerçevesinde yine devletin şefkatli yüzü ile elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstereceğiz. Vatandaşın huzur içerisinde yaşaması için başta trafik asayiş olmak üzere tüm kolluk kuvvetleri ile beraber kamu düzeninin korunması anlamında hiçbir uyuşturucu satıcısının çocuklarımızı zehirlemesine fırsat vermeden kadına şiddet konusunda organize örgütler konusunda da yine arkadaşlarımızla beraber gece gündüz büyük çaba ve gayret göstereceğiz.

“ÖNCELİKLİ UĞRAŞ ALANLARIMIZ OLACAK”

Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı Çanakkale'den geldik. Orada görev yaptığımız süre içerisinde olduğu gibi burada da şehit ailelerimiz gazilerimiz engelli vatandaşlarımız huzurevlerimiz çocuk sevgi evlerimiz öncelikli uğraş alanlarımız olacak. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.