NESOS, Kandıra GİOSB'da Temmuzda üretime başlıyor

Bölgede önemli istihdam sağlayacak Kandıra GİOSB'de altyapı çalışmaları tamamlandı ve en son kalan hafriyat işi için ihale yapıldı. Alanda ilk yatırım yapan Yıldız Holding'e ait Nesos fabrikası, temmuz ayında deneme üretimlerine başlayacak.

NESOS, Kandıra GİOSB'da Temmuzda üretime başlıyor

OSB ALANI HAZIR

Kandıra’da altyapı çalışmaları 14 yıl sonra tamamlanan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (GİOSB) ilk kurulan fabrika, önümüzdeki ay itibariyle deneme üretimine başlayacak. GİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, OSB yönetimi olarak altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ve alanı yatırıma hazır hale getirdiklerini kaydetti. Başol, 5-6 firmanın ise fabrika inşa etmek için ruhsat başvurularını yapmaya başladıklarını belirtti.

TEMMUZ'DA DENEME ÜRETİMİ YAPILACAK

Yıldız Holding tarafından geçtiğimiz yıl temelleri atılan Nesos fabrikasının inşaat çalışmaları tamamlandı. Fabrika içinde makine montajları devam ederken üretim denemeleri için de hazırlıklar başladı. Temmuz ayında ilk deneme üretimini yapacak fabrika, 500 milyon lirayı aşkın bir maliyete sahip. 10 bin metrekare alanda yapılan fabrikada ilk etapta 60 işçi çalışacak. Ardından bu sayının 120’ye çıkması bekleniyor.

TÜM ALTYAPI TAMAM

İlk fabrikanın inşaatı tamamlanan Kandıra GİOSB’da altyapı çalışmaları da OSB yönetimi tarafından tamamlandı. 79 yatırımcısı bulunan GİOSB’da yeni yatırımların da yapılacağı müjdesini veren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, “OSB’nin içinde bulunan tüm alanlarımız yatırım yapmaya hazır. Elektrik, doğalgaz ve su gibi altyapı hizmetlerimizin tamamı bitirildi. Kalan son hafriyat ve dolgu işleri için de ihalemizi yaptık. OSB yönetimi olarak biz üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

RUHSAT BAŞVURULARI VAR

Aldığımız bilgilere göre şu anda 5-6 firma ruhsat almak için çalışmalarını başlatmış. Yeni yıla kadar 7-8 firmanın ruhsat almasını bekliyoruz. Ruhsatlar alındıkça yatırımlar da yapılacaktır. Şu anda alanımız yatırıma hazır ve yatırımcılarını bekliyor” dedi. GİOSB’da yerleri olan yatırımcıların Türkiye’de yaşanan ekonomik nedenlerden dolayı yatırım yapmaktan çekindikleri düşünülüyor. Özellikle kredi faizlerinin yüksekliği yeni yatırım yapma konusunda iş insanlarının daha temkinli davranmasına neden oluyor.

İLK FABRİKA HAZIR

Kandıra GİOSB’da kurulan ilk fabrika olan Nesos firması, önümüzdeki ay deneme üretimine başlayacak.

HAFRİYAT İŞİ KALDI

Altyapı işlemleri tamamlanan organize sanayi bölgesinde hafriyat ve dolgu işleri geride kaldı. Bu işlemler için ihaleye de çıkıldı.