Öğrencilerden 10 Kasım Atatürk'ü anma programı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yılında Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen program ile anıldı. Cahit Elginkan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen 'Biz Atatürk'e Benzeriz' adlı sahne performansı ise katılımcıların beğenisini topladı

Öğrencilerden 10 Kasım Atatürk'ü anma programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yılında Kocaeli’de anılıyor. İzmit Kent Meydanı’nda başlayan çelenk töreni ile başlayan programlar, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki anma programı ile devam etti. Programa; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Deniz Eğitim ve Öğretim Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu ile öğrenci ve veliler katıldı.

“REHBERİMİZ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, “Yalnızca bir milletin değil dünyanın tarihini değiştirmiş bir rehber. İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum. Biz ondan azmi ve pes etmemeyi öğrendik. Biz ondan, eğitimde bağımsızlığı ve milli kültürü öğrendik. En büyük arzusu ise milli benliği koruyarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktı. Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Biz ondan, çalışkan olmayı öğrendik. Biz ondan, bir olmayı ve biz olmayı öğrendik. Rehberimiz olmaya devam edecektir” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Akmanşen’nin konuşmasının ardından il genelinde yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. İlkokullar arasında yapılan yarışmada resim kategorisinde Eşref Uslu İlkokulu’ndan Aysun Neslihan Kalafat birinci, Kaymakam Hikmet Özbağcı İlkokulu’ndan Aslı Kahya ikinci, Kocakaymaz Yunus Emre İlkokulu’ndan Eylül Aden Biçici üçüncü, ortaokullar arasından yapılan yarışmada şiir kategorisinde Turgut Reis Ortaokulu’ndan Buğlem Yağmur Aydemir birinci, Çelik Sanayi Ortaokulu’ndan Bilal Satılmış ikinci, Şehit İlimdar AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Ortaokulu’ndan Sümeyra Başaran üçüncü, liseler arasından yapılan yarışmada kompozisyon kategorisinde Kocaeli Anadolu Lisesi’nden Zeynep Nur Kaya birinci, Melihşah Anadolu Lisesi’nden Hazel Beşikçi ikinci, MED Marine Tuncer Şen Fen Lisesi’nden Muhammed Eren Özdemir üçüncü olarak ödüllerini aldı.

SAHNE PERFORMASI ALKIŞ ALDI

Anma programı, Cahit Elginkan Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan ‘Biz Atatürk’e Benzeriz’ adlı sahne performansı ile son buldu. Öğrencilerin koro ve oratoryo performansı ise katılımcılardan alkış aldı.