Perşembe pazarı'nda tezgahlar kışa hazır

Perşembe Pazarı'nda kış meyve ve sebzeleri tezgahlara gelmeye başladı. Geçtiğimiz haftalara göre bazı sebze ve meyvelerin fiyatlarında artış görülürken, kimi ürünlerde de düşüş yaşanıyor

Perşembe pazarı'nda tezgahlar kışa hazır

Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanında her hafta kurulan Perşembe Pazarı’nda tezgahlar kışa hazır. Havaların soğuması ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kış sebze ve meyveleri de de tezgahta yerini almaya başladı. Yaz meyve ve sebzelerinin tezgahlardan çekilmeye başladığı Perşembe Pazarı’nda fiyatlar da ürüne göre değişiklik gösteriyor. Geçtiğimiz haftalara göre bazı sebze ve meyvelerin fiyatında düşüş yaşanırken, kimi ürünlerde de fiyatlar hala yüksek seviyelerde. 

ESNAF UMUTLU, VATANDAŞ MİKTAR AZALTIYOR 

Artan maliyetler ve akaryakıt fiyatlarının durmayan yükselişi sonucu uzun süredir dertli olan pazar esnafı, kış aylarından umutlu. Bazı esnaflar ise artan maliyetlerin eski seviyelere çekilemeyeceğini belirterek önümüzdeki süreçte daha kötü bir tablo ile karşılaşacaklarını ifade ediyor. Vatandaş ise marketlere göre sebze ve meyvenin daha ekonomik olması sebebiyle pazarı tercih etmeye devam ediyor. Vatandaş, her sebze ve meyveye hala kolay erişemediğini vurgulayarak miktar azaltmaya devam ediyor. Öte yandan İzmit’te etkisini gösteren yağışlı havanın da etkisiyle Perşembe Pazarı’nda bu hafta yoğunluk yaşanmadığı görüldü. 

PAZARDA Kİ FİYATLAR

Domates:15-20 TL

Salatalık:15 TL

Havuç:15 TL

Kabak:15 TL

Pırasa:25 TL

Ispanak 20-30 TL

Patlıcan:15 TL

Kıvırcık:10 TL

Maydanoz:10 TL

Roka:10 TL

Limon:15 TL

Elma:20-25 TL

Muz:30 TL

Ayva:20 TL

Patates:15 TL

Soğan:15 TL