Şile'de balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

İSTANBUL Denizlerdeki av yasağının son bulması nedeniyle Şile Belediyesi de su ürünleri av sezonu başlangıcını Şile Limanında düzenlenen gelenekselleşmiş etkinlik ile kutladı.

Şile'de balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

Şile Belediyesi de su ürünleri av sezonu başlangıcını Şile Limanında düzenlenen gelenekselleşmiş etkinlik ile kutladı. Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programa Şile İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve Garnizon Komutanı Albay Mehmet Sutaşır ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın yanı sıra Liman Başkanı Ahmet Serkan Yılmaz, Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ahmet Yıldırım, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum amirleri, muhtarlar ile balıkçı esnafı, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tekneler dualarla denize uğurlandı
Düzenlenen törende Şileli balıkçı tekneleri “Vira Bismillah!” diyerek dualar eşliğinde denize uğurlandı. Tekneleriyle denize açılan balıkçılar, bol ve bereketli bir sezon dilekleri ile ağlarını Şile denizine bıraktılar. Şile'nin denizcilik kültürünü ve balıkçılığını yücelten bu anlamlı etkinlik, bol ve bereketli bir av sezonunun müjdecisi oldu. Özellikle Şile Palamudu ile ün kazanmış olan Şile, yeni av sezonuna büyük umutlarla başladı.