Simit zammı için bakanlığın kararı belli oldu!

Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın, 100 gram simidin 15 TL'ye satılmasına ilişkin teklifi Ticaret Bakanlığı'na sunulmuştu. Bakanlığın tavsiye niteliğindeki kararı açıklandı.

Simit zammı için bakanlığın kararı belli oldu!

YILBAŞINDA ZAM YAPILMIŞTI

Nisan ayından bu yana Kocaeli gündemindeki yerini koruyan simit zammında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 1 Ocak 2024 öncesi 100 gramı 10 TL’den satılan simit, yeni yılla birlikte 100 gramı 12 lira 50 kuruştan satılmaya başlamıştı. 2 lira 50 kuruş zamlanan simit için mayıs ayıyla birlikte Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından yeni tarife belirlenmesi için adımlar atıldı. Atılan adımlar neticesinde Kocaeli’de simidin 100 gram olarak 15 TL’den satılması kararına varıldı. Kararla esnaf odası 100 gramı-15 TL şeklinde yeni simit tarifesini hazırladı.

TAVSİYE KARARI OLUMSUZ OLDU

Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın hazırladığı yeni simit tarifesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü, Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcilerinin yer aldığı komisyonda reddedildi. Teklif burada reddedildikten sonra Kurban Bayramı öncesi Ticaret Bakanlığı’na sunuldu. Bayram sonrası bakanlık kararını açıkladı. Bakanlığın tavsiye niteliğindeki kararı olumsuz oldu.

TEKLİF KESOB YÖNETİMİNE SUNULACAK

Ticaret Bakanlığı’ndan da simit zam teklifine olumsuz görüş gelmesi sonrası nasıl bir yol izleneceği merak ediliyordu. Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Aysel bakanlığın tavsiye kararının olumsuz olsa dahi simit 15 TL’den satılabileceğini söylemişti. Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası, bakanlıktan gelen olumsuz görüş sonrası 100 gram-15 TL teklifini KESOB Yönetimi’ne sunacak. Teklif, KESOB Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı ya da olağanüstü toplantıda görüşülecek.