Simit zammı reddedildi! 'Zam konusunda kararlıyız'

Kocaeli'de simide yapılmak istenen zam teklifi geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı'na gönderildi. Simit zammı ile ilgili bakanlıktan ret kararı çıktı. Kocaeli Pastacılar Odası Başkanı Fatih Aysel, zam konusunda kararlı olduklarını belirtti

Simit zammı reddedildi! 'Zam konusunda kararlıyız'

Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası, 12 lira 50 kuruştan satılan 100 gram simit fiyatının 15 TL olması için geçtiğimiz ay Kocaeli’deki komisyona dilekçe sunmuştu. Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü, Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün içerisinde yer aldığı komisyon teklife dair olumsuz görüş bildirdi.

BAKANLIKTAN OLUMSUZ DÖNÜŞ YAPILDI

Kocaeli’deki komisyon tarafından reddedilen teklif geçtiğimiz haftalarda Ticaret Bakanlığı’na gönderildi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan geri dönüşte zam teklifi reddedildi.

“ZAM KONUSUNDA KARARLIYIZ”

Kocaeli Pastacılar Odası Başkanı Fatih Aysel, yaptığı açıklamada, simit zammı konusunda kararlı olduklarını belirterek, “Bakanlıktan da bize ret geldi, şaşırdığımız bir sonuç olmadı açıkçası. Yazılı olarak bildirilmemişti, onu bildirdiler. Süreci takip ediyoruz. Zam konusunda kararlıyız. Zam talep başvuru sürecimizde de elektriğe yüzde 38 zam geldi. Fırıncıların en büyük sıkıntılarından biri olan elektriğe zam gelmesi oldu. Ret cevabına karşılık olarak tekrar bakanlığa gerekçeli yazı gönderdik. Zam yapılması konusunda kararımız kesindir çünkü simidin hammaddesi olan susam ve unun kilogram fiyatları arttıkça artıyor. Bu da esnafı zor durumda bırakıyor, mevcut rakam karşılasa zaten talepte bulunmayız” dedi.