Simit zammında ilk dava görülecek

Kocaeli'de simide, temmuz ayı içerisinde zam gelmiş ve gramajı aynı tutularak fiyatı 12 lira 50 kuruştan 15 TL'ye çıkarılmıştı. Kocaeli Valiliği ise bu kararı alan odaya dava açmıştı. Davanın ilk duruşması 4 Aralık'ta görülecek.

Simit zammında ilk dava görülecek

KOMİSYON DA BAKANLIK DA OLUMSUZ KARAR VERMİŞTİ

Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından mayıs ayında başlayan simide zam çalışmaları uzun süreç sonunda temmuz ayında netleşmişti. Esnaf odasının, 100 gramı 12 lira 50 kuruşa satılan simidin gramajı değişmeden 15 TL’den satılmasına ilişkin teklifi önce Kocaeli’de kurulan komisyon tarafından reddedilirken ardından Ticaret Bakanlığı’ndan da olumsuz görüşle döndü. Komisyon ve Bakanlık kararı sonrası esnaf odası, son olarak teklifi Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Yönetim Kurulu’na sundu.

FİYAT TARİFESİNE İTİRAZ ETTİ

KESOB Yönetimi, esnaf odasının 100 gramı 15 TL olan yeni simit fiyat tarifesi teklifini onayladı. Onaylanan yeni tarife ağustos ayıyla birlikte simitçilerde uygulanmaya başladı. Kocaeli Valiliği ise Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na tarifeden dolayı dava açtı. Açılan davada fiyat tarifesine itiraz edildi. Simit zammı davasının ilk duruşması 4 Aralık Çarşamba günü Kocaeli Adalet Sarayı’nda görülecek. İlk duruşmadan karar çıkması beklenmiyor.