SMA'lı ikizler için zaman çok daraldı

Aileleriyle geçirdikleri trafik kazası sonrası yapılan tahlillerde, 4 yaşındayken SMA Tip-2 teşhisi konulan ve 3 yıldır bakımlarını üstlenen halalarının yaşadığı İstanbul'da tedavileri süren Aysima ve Nursima Öner (7) kardeşler için zaman daralıyor

SMA'lı ikizler için zaman çok daraldı

Dünyada yaşayan tek, "tek yumurta ikizi" SMA Tip 2 hastaları ikizler doğum günlerinde geçirdikleri trafik kazası sonucunda SMA hastası olduğunu öğrendi. 7 yaşındaki ikiz kardeşler Nursima ve Aysima Öner yaşam mücadelelerinde tüm Türkiye'den yardım bekliyor.

 

SMA’LI OLDUKLARINI TRAFİK KAZASINDA ÖĞRENDİLER

Van'da yaşayan Feleknaz (38)-Ercan Öner (40), 2002 yılında evlendi. 3 erkek çocuğu olan ailenin 2016 yılında ise Aysima ve Nursima adlı tek yumurta ikizi kızları dünyaya geldi. 5 çocuklu Öner ailesi, 2019'da memleketleri Van'da trafik kazası geçirdi.

 

BAKIMLARINI HALASI ÜSTLENİYOR

Geçirdikleri kazada kafa travması geçiren anneleri, miniklerin bakımını tek başına üstlenemeyince halaları Nur onlara sahip çıktı. Yeğenleri uğruna tüm hayallerinden vazgeçen, yeğenlerine daha çok oyuncak almak adına, evlere temizliğe giden 24 yaşındaki halaları Nur Öner ikizlere İstanbul'da hem annelik hem babalık yapıyor.

 

DOKTORLAR HAREKETLERİNDEN ŞÜPHELENDİ

Doktorlar, kaza sonrası tedaviye alınan Aysima ve Nursima'nın hareketlerinden şüphelenince detaylı tahlil yapıldı. Tetkiklerin ardından ikizlere, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-2 teşhisi koyuldu. Valilikten izin alan aile, çocuk başı 1 milyon 800 bin dolarlık tedavi masraflarının karşılanması için kampanya başlattı. İkizlerin tedavisi için gerekli olan, toplam 3 milyon 600 bin dolarlık miktarın yüzde 62’si toplandı.

 

KAMPANYA ÇOK YAVAŞ İLERLİYOR

Hala Nur Öner, Aysima ve Nursima için başlatılan yardım kampanyasının yavaş ilerlediğini belirtti. İkizler, birlikte SMA tedavisi göreceği için, maliyetin 2 kat arttığını belitten Nur Öner, hayırseverlerden acil destek beklediklerini söyledi.
Valilik kampanyasının bitmesine çok bir zaman kaldı. El ele vererek ikizleri yaşatalım…