Taksi ücretlerine zam geldi!

Taksi ücretlerine zam geldi. İndi bindi 60 TL'den 80 TL çıkarken, taksimetre açılış ise 19 TL'den 25 TL'ye yükseldi

Taksi ücretlerine zam geldi!

Taksi ücretlerine zam geldiğini açıklayan Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili İbrahim Ateş: Kilometre 18, taksimetre açılış 19 liraydı, 25 TL’ye yükseltildi. İndi bindi 60 TL'den 80 TL'ye çıktı. Yeni tarife önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek.” dedi.

Akaryakıt ve araç bakım ücretlerine gelen zamlar nedeniyle taksi şoförlerinin zam talebini UKOME’ye bildiren Kocaeli Şoförler Odası Başkanlığı, yeni tarifenin belli olduğunu açıkladı. Ulaşım Koordinasyon Merkeziyle gerçekleştirilen toplantıda, kilometre ve açılış ücreti 25 TL, indi bindi de ise ücret 80 TL olarak belirlendi.

‘BİRKAÇ GÜNE UYGULANACAK’

Toplantı sonrası açıklama yapan Başkan Vekili İbrahim Ateş: “Zam talebimizi UKOME’ye bildirmiştik. Sürekli gelen akaryakıt zamları ve artan araç bakım ücretleri nedeniyle şoförlerin uzun süredir talebi vardı. Bu durumlar zam talebini kaçınılmaz hale getirdi. Dün de talebimiz alt komisyonda görüşülmüştü, bugün de üst komisyona verildi. UKOME ile yaptığımız son toplantıda yeni tarifemiz belli oldu. Zamlı tarife imza süreci tamamlandıktan sonra yürürlüğe girecek, onaylandığında duyuracağız. Akaryakıt ve araç bakım ücretlerine gelen zamlar nedeniyle taksi şoförlerinin zam talebini UKOME’ye bildiren Kocaeli Şoförler Odası Başkanlığı, yeni tarifenin belli olduğunu açıkladı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’yle gerçekleştirilen toplantıda, kilometre ve açılış ücreti 25 TL, indi bindi de ise ücret 80 TL olarak belirlendi.” ifadelerini kullandı.