O ürünün fiyatı 5 ayda 55 TL'den 150 TL'ye çıktı!

Yeni hayata geçecek olan ambalaj uygulaması ile birlikte ürünlerin fahiş fiyata satılmasının önüne geçilmesi beklenirken, 5 ay önce 55 TL'ye satılan tavuğun fiyatının 150 TL'leri görmesini örnek gösteren uzmanlar bu tip fahiş fiyatların artık uygulanamayacağını söyledi.

O ürünün fiyatı 5 ayda 55 TL'den 150 TL'ye çıktı!

TÜKONFED, yaptığı açıklamada ürünlerde fahiş fiyatın önüne geçmek için ambalaj uygulamasının başlayacağını duyurdu. Amaç ambalajlı temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin üzerine tavsiye edilen satış fiyatının yazılmasıydı. Böylelikle fabrikada çıkarken perakende kaça satılması düşünülüyorsa o fabrikada ambalajın üzerine o fiyat basılacak ve perakendeci, toptancı ile üretici arasındaki pazarlık tüketiciyi tedirgin etmeyecekti. Netice itibarıyla tüketici ambalajdaki fiyat veya o fiyata çok yakın bir fiyattan alma konusunda bilgilenmiş olacak.

Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaparak idari para cezalarının asgari sınırı 100 bin TL iken, bu miktarın 2 milyona, üst sınırı da 800 bin TL’den 11 milyon TL’ye yükseltileceğini, ayrıca bu yasal düzenleme ile birlikte 15 güne varan geçici kapatma cezasının da uygulamaya sokulabileceğini açıkladı.

 

FAHİŞ FİYATIN ÖNÜNE BÖYLE GEÇİLECEK

TÜKONFED yaptığı açıklamada “Diğer yandan sayın Cumhurbaşkanı da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasında TÜKONFED olarak uzun zamandır dile getirdiğimizi paketlenmiş temel gıda ürünlerinin ambalajlarının üzerine satış fiyatının yazılması uygulamasının zorunlu hale getirilebileceğini ifade etti. Tüketici en azından bilgilendirileceği için tavsiye edilen satış fiyatı 50 TL yazılan bir bakliyatı 80 TL’ye satan işletmeden kolay kolay satın almayacaktır. Vatandaşlar seçme hakkını özgürde kullanabilecektir. 5 ay önce kilosu 55 TL olan tavuk fiyatı da şu anda 150 TL seviyesine ulaşmış durumdadır. Eğer paketli ise tavuk eti için de tavsiye edilen satış fiyatı belirlenebilir.”