Altın yok satıyor: Darphane çift vardiyaya geçti... Böyle devam edecek mi?

Altın fiyatlarındaki yükseliş talebi artırırken, birçok kuyumcu altın bulamama noktasına geldi. İstanbul Kuyumcular Odası, Darphane'nin hafta sonu fazla mesai yaptığını, pazartesiden itibaren de çift vardiyaya geçtiğini duyurdu. Peki, altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Altın yok satıyor: Darphane çift vardiyaya geçti... Böyle devam edecek mi?

Altın fiyatlarındaki yükseliş talebi artırırken, birçok kuyumcu altın bulamama noktasına geldi. İstanbul Kuyumcular Odası, Darphane’nin hafta sonu fazla mesai yaptığını, pazartesiden itibaren de çift vardiyaya geçtiğini duyurdu. Peki, altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Serbest piyasada gram altın fiyatı yeni rekorları denerken, dolar bazında ons fiyatı ise tüm zamanların rekorunu test etti. Onsta 2 bin 183 dolar seviyesiyle bugüne kadarki en yüksek fiyatı gören altında, gün içindeki seyir 2 bin 178 dolar seviyesindeydi.

Öte yandan altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ederken birçok kişi de 'altın kaç TL, altın yükselecek mi, yükseliş sürecek mi' sorularına yanıt arıyor.

İSTANBUL'DA ARZ-TALEP DENGESİ BOZULDU, DARPHANE ÇİFT VARDİYAYA GEÇTİ

İstanbul'da arz-talep dengesi bozuldu, Darphane çift vardiyaya geçti
Elinde altını olanlar satmazken, yükseliş beklentisiyle çok sayıda alım gerçekleşti. Özellikle İstanbul'da arz-talep dengesi bozulurken, birçok kuyumcu altın bulmakta zorlanır hale geldi. Gelinen durum sonrası İstanbul Kuyumcular Odası, Darphane Genel Müdürü ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Konuyla ilgili Ekonomi Gazetesine açıklama yapan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Darphane yönetiminin de sorunların farkında olduğunu belirtti. Cuma ve cumartesi günleri Darphane’nin fazla mesai yaptığını, pazartesiden itibaren de üretimde çift vardiyaya geçildiğini söyledi.

Kaynak: CNN TÜRK